Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 01

Vilniaus rajono meras: derybos dėl bendradarbiavimo taryboje su LLRA-KŠS – po Velykų

Vilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovais, kurių bus 18, dėl bendradarbiavimo tarsis po Velykų.
Robertas Duchnevičius, Vilija Blinkevičiūtė
Robertas Duchnevičius, Vilija Blinkevičiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo metu socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad partija maždaug pusėje savivaldybių jau sudarė koalicijas ir bus valdančioje daugumoje.

Derybas atidėti po Velykų, pasak R.Duchnevičiaus, paprašė LLRA-KŠS atstovai.

„Kadangi prašymas buvo anksčiau, tai merė (Marija Rekst) atskambino dieną prieš mano siūlytą dieną, sakė, kad tikrai nieko prieš kalbėtis, tik paprašė tai daryti jau po Velykų“, – BNS šeštadienį Vilniuje teigė R.Duchnevičius.

Anot jo, kvietimas dėl bendro darbo LLRA-KŠS atstovams išsiųstas pirmadienį.

Su Centro dešinės koalicijos (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Laisvės partijos) lyderiais R.Duchnevičius jau susitiko.

„Su Centro dešine jau turėjome pirminį pokalbį penktadienį“, – BNS teigė meras.

R.Duchnevičiaus tikisi, kad su tarybos nariais bendras susitarimas bus pasiektas.

„Svarbu, kad sklandžiai vyktų savivaldybės darbas, kad žmonės gautų viešąsias paslaugas, kad jokia politinė jėga nebandytų įvesti kažkokių destrukcijų, tai aš manau, kad mes sutarsim, visada esu optimistiškai nusiteikęs“, – BNS sakė jis.

LSDP pirmininkė šeštadienį BNS pranešė, kad maždaug pusėje savivaldybių partija jau sudarė koalicijas ir bus valdančioje daugumoje.

„Beveik pusėj savivaldybių mes esame valdančioje daugumoje, tai jau yra tikrai neblogas toks rezultatas tai ir dirbam ta linkme, dar keliose savivaldybėse nėra priimta sprendimų, vyksta matyt derybos, derinamasi, bet apie pusėj jau yra tie sprendimai priimti tai dabar tik dirbt reikia, oi kaip reikia dirbt“, – teigė V.Blinkevičiūtė.

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje daugumą laimėjo tradiciškai šį rajoną valdanti LLRA-KŠS, ji gavo 18 vietų iš 31. Centro dešinės koalicija taryboje turi šešis mandatus, socialdemokratai – septynis.

Vilniaus rajono meru R. Duchnevičius išrinktas kovą, jis pakeis šias pareigas einančią LLRA-KŠS narę M. Rekst. Pirmą kartą nuo 1995 metų, kai įkurta ši savivaldybė, jos meru išrinktas ne LLRA-KŠS atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius