-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 08

Vilniaus rajono savivaldybė kaltinama neveiksnumu – negenėtų medžių šakos niokoja turtą

Vilniaus rajone, Buivydiškėse, gyvenantis Marius S. tvirtina nebežinantis, kaip kovoti su rajono savivaldybės abejingumu. Vyras per pastarąsias savaites dukart nukentėjo dėl nulūžusių medžių šakų, kurios suniokojo automobilį ir tvorą. Esą raštai savivaldybei su prašymu medžius genėti tikslo nepasiekė. Savivaldybė savo ruožtu tikina, kad sausos šakos nuo medžių šalintos, o kitų prašymų ji negavusi.
Medžio šaka suniokojo automobilį Buivydiškėse
Taip atrodo Buivydiškių gyventojo automobilis, ant kurio nukrito medžio šaka.

Pastarosios dvi savaitės tikrai nebuvo pačios sėkmingiausios Buivydiškėse gyvenančiam Mariui. Vyras 15min pasakojo, kad dukart nukentėjo, kai lūžusios medžių šakos apgadino jo turtą. Pirmiausia – automobilį, o paskui užgriuvo tvorą.

Nukentėjo dukart

„Gyvenu Vilniaus rajone, Buivydiškėse, Ąžuolų gatvėje, šalia Buivydiškių dvaro, kur graži žaliuojanti gamta, šimtamečiai medžiai... Lygiai prieš savaitę, neprivažiavus 50 metrų iki namų, ant automobilio užkrito medžio šaka, automobilis buvo suniokotas, tačiau per stebuklą pavyko išvengti nelaimės“, – pirmąjį nutikimą papasakojo Marius.

Tąkart Marius guodėsi tuo, kad pats liko sveikas. Bet praėjo savaitė ir jo turtą vėl apgadino lūžusi medžio šaka: „Antradienį, lygiai po savaitės, užkrito dar viena didžiulė šaka, kuri apgadino mano namo nuosavą tvorą, laimei, šįkart nieko aplink nebuvo...“ – pasakojo vyras.

Jo teigimu, aplink Buivydiškių, dar kitaip vadinamos Salos, teritoriją apstu medžių, kurių esą niekas netvarko ir net nesiruošia to daryti. „Nors buvo rašyti skundai, viskas visiems žinoma, tačiau niekas neveikia. Lygiai prieš 2 savaites savivaldybės pasamdyti darbuotojai atvažiavo ir apipjaustė šakas ties įvažiavimu link Buivydiškių mokyklos, tačiau tuo darbai ir baigėsi“, – apgailestavo Marius.

Ant tvoros užkritusi šaka
Ant tvoros užkritusi šaka

Problemų dėl nudžiūvusių, aplūžusių medžių šakų kyla visur, kur auga seni medžiai. Vilniaus rajone tokių teritorijų daugybė.

Apie įvykius nežinojo

Kaip teigiama Vilniaus rajono savivaldybės 15min atsiųstame komentare, Buivydiškėse medžiai genėti.

„Informuojame, kad Vilniaus rajono Zujūnų seniūnija, reaguodama į gyventojo kreipimąsi, 2018 m. liepos mėn. pašalino sausas pavojingas medžių šakas, augančias valstybinėje žemėje prie Ąžuolų gatvės Buivydiškių k.“, – teigia savivaldybė, pabrėždama, kad pagal Lietuvos Respublikos želdynų įstatymo 15 straipsnio 1.1 punktą už želdinių ir želdynų tinkamą tvarkymą atsako jų savininkas arba valdytojas. – „Pagal www.regia.lt informaciją, didžioji dalis žemės aplink Buivydiškių dvarą yra išnuomota arba privatizuota.“

Tačiau apie tai, kad nukentėjo gyventojo turtas dėl nulūžusių medžių šakų, savivaldybė tikina informacijos neturinti: „Dėl jūsų nurodytų konkrečių įvykių nei seniūnija, nei savivaldybė gyventojų kreipimosi negavo. Todėl negalime nustatyti tikslių šių įvykių aplinkybių. Ragintume gyventojus kreiptis į seniūniją arba Savivaldybės administraciją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius