Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 21

Vilniaus Rasų gatvės gyventojai piktinasi norais šalia jų namų įrengti atvirus pataisos namus

Vilniaus Rasų gatvės gyventojai sunerimę. Šalia jų namų ketinama įrengti atviro tipo pataisos namus, tad gyventojai sukilo – žmonės nesijaučia saugūs, niekas nenori po savo langais nuolat matyti kalinius. Kaip praneša TV3 „Žinios“, vilniečių neguodžia ir pareigūnų pažadai, kad čia nuolat budės pataisos namų darbuotojai.
Vilniaus Rasų g. 20 pastatas
Vilniaus Rasų g. 20 pastatas / Vido U. nuotr

Naujieji atviro tipo pataisos namai turėtų atsirasti Rasų g. 20, čia apsigyventi turėtų geru elgesiu pasižymėję 20 nuteistųjų, kad jie greičiau integruotųsi į visuomenę. Pastatą sostinės savivaldybė Kalėjimų departamentui perdavė dar pernai, tačiau vietos gyventojai piktinasi apie tai net nebuvę informuoti. Tad sprendimas buvusį darželį paversti pataisos namais juos šokiravo, o ir sužinojo jie apie tai tik iš naujojo plakato virš pastato.

Gyventojai siūlo tokią įstaigą įrengti bet kur kitur, kad ir Turniškėse, o ne jiems po langais. Be to, rajone ir taip nėra visiškai ramu, nes prie Rasų kapinių nuolat kursuoja narkotikų prekeiviai ir jų klientai. O ir Stotis visiškai šalia, kur kriminogeninė situacija niekada nebuvo pati geriausia.

Kalėjimų departamentas kartu su partneriais Norvegijoje turi parengęs 200 tūkst. eurų vertės projektą, pagal kurį šiame pastate įsikurs įstaiga „Vilniaus pusiaukelės“.

Vilniaus pataisos namų direktorius Arvydas Ižička žada, kad nuteistieji bus prižiūrimi. „Ten pastoviai bus mūsų įstaigos darbuotojai, bus kontrolė, niekas nebus paliktas likimo valiai. Jie negalės kažko daryt, bus labai griežtos taisyklės, pas juos negalės lankytis draugai, giminės be administracijos leidimo“, – TV3 „Žinioms“ sakė A.Ižička.

Anot direktoriaus, rasti patalpas, kad kaimynai nesiskųstų, yra praktiškai neįmanoma. Šis pastatas pasirinktas, nes yra šalia griežtojo režimo pataisos namų. Bet gyventojai susibūrę į bendruomenę ketina kovoti, kad įstaigos čia nebūtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius