Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 11 /23:31

Vilniaus restorane savo gimtadienį šventusi S.Cichanouskaja dėkojo baltarusiams už vienybę

Penktadienio vakarą į Vilniaus centre įsikūrusį restoraną „More Amore“ susirinko žmonių minia. Čia jie atvyko pasveikinti restorane savo gimtadienį švenčiančios Baltarusijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos.

Pasveikinti moters susirinko gausus būrys ją palaikančių žmonių, intelektualų taip pat ir užsienio žiniasklaidos atstovai. Penktadienį Sviatlana Cichanouskaja švenčia 38-ąjį savo gimtadienį.

„Žinoma, savo gimtadienį labiau norėčiau švęsti Baltarusijoje su mūsų žmonėmis. Bet gyvenimas ne visada būna toks, kokio mes norime. Tad džiaugiuosi, kad mano gimtadienis buvo suorganizuotas čia.

Šiandien aš sulaukiau išties labai daug sveikinimų iš baltarusių, tad esu labai laiminga, kad jie prisimena, nepaisant viso to, kas vyksta mūsų šalyje. Esu be galo dėkinga Baltarusijos žmonėms“, – paklausta, kaip jaučiasi savo gimtadienį švęsdama Vilniuje, o ne savo gimtojoje šalyje, portalui 15min sakė S.Cichanouskaja.

Vos tik įžengusią į restoraną S.Cichanouskąją susirinkusieji pasitiko šūksniais ir plojimais.

„Na galiu pasakyti – mikrofoną pastatė, o šampano niekas nedavė“, – susirunkusiems pašmaikštavo Baltarusijos lyderė.

Kiek surimtėjusi ji padėkojo susirinkusiems ją pasveikinti žmonėms.

„Jūs mane įkvepiate“

„Dėkoju Baltarusijos diasporai, kad palaikė. Mums labai svarbi ši parama. Tiems, kurie liko Baltarusijoje, taip pat ši parama labai svarbi. Aš laisvėje galiu daugiau, negu būčiau likusi Minske. Jeigu būčiau likusi Minske, turbūt būčiau kažkur šalia vyro. Todėl viskas, kas dabar daroma, daroma į gerą“, – susirinkusiems jos pasveikinti kalbėjo S.Cichanouskaja.

Ji sakė tikinti, kad žmonės Baltarusijoje pasikeitė ir į Baltarusiją ateina labai didelės permainos.

„Mes turime tikėti, turime eiti iki savo tikslo, ir kiekvienas baltarusis, kuris išeina į gatvę, kuris dalyvauja protestuose, turi suprasti, kad jie įneša didžiulį indėlį į Baltarusijos ateitį, mūsų vaikų ateitį, į mūsų laisvą ir saugią šalį“, – sakė ji.

S.Cichanouskaja sakė visą prezidento rinkimų kampaniją gyvenusi baimėje, kai bet kurią akimirką tikėjosi būti sulaikyta ir kartais „norėjosi viską mesti“.

„Šiuo metu man ne mažiau baisu. Suprantu, kad čia esu saugi, bet aš kasdien baiminuosi dėl baltarusių, kurie yra sulaikomi. Suprantu, ką su jais gali daryti kalėjime – mes visa tai matėm. Man sunku matyti, kad sulaikomos net moterys, itin brutaliai“ – kalbėjo S.Cichanouskaja.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Svetlana Cichanouskaja Vilniaus restorane šventė gimtadienį
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Svetlana Cichanouskaja Vilniaus restorane šventė gimtadienį

Įvertinusi tūkstančių moterų protestus, ji pažymėjo, jog „mūsų revoliuciją, daug kas kalba, perėmė moterys“.

„Taip, mes, moterys, dabar esame priekinėse linijose, mes pajutome savo jėgą. Jūs sakote, kad aš jus įkvepiu, bet iš tiesų, jūs įkvepiate mane. Ir be baltarusių, be Baltarusijos žmonių, nebūtų S.Cichanuskajos“, – sakė ji.

Baltarusijos opozicijos kandidatė prezidento rinkimuose sakė, kad tai, kas vyksta šalyje, yra „atsitiktinių įvykių grandinė“.

„Bet ji atvedė prie istorinių įvykių. Ir mes būtinai laimėsime – tuo reikia tikėti. Mes pasijutome nacija, vieninga tauta, ir tai yra puikus jausmas. Daug kas šiemet sakė – aš taip didžiuojuosi, kad esu baltarusis. Nes mes vieningi ir turime prisiminti, kad tik kartu mes sukursime šalį gyvenimui“, – kalbėjo ji.

S.Cichanouskajos su gimtadieniu pasveikinti atvyko ir poetas Tomas Venclova, jis įteikė jai savo knygą apie Vilnių.

„Sveikinu gerbiamą Sviatlaną Cichanouskąją. Jaudinuosi. Kaip nekeista, bet Sviatlanos gimtadienis sutapo su mano, – džiaugėsi T.Venclova. – Čia Baltarusijos gimtadienis. Esu laimingas kad iki šios dienos gyvenu. Prieš mus nauja laisva tauta.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Svetlana Cichanouskaja Vilniaus restorane šventė gimtadienį
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Svetlana Cichanouskaja Vilniaus restorane šventė gimtadienį

Ingrida Šimonytė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąrašo lyderė, sveikindama S.Cichanouskąją prisiminė Lietuvos kovą už nepriklausomybę.

„Aš manau, kad visi, ypatingai mano amžiaus žmonės, prisimena, kaip Lietuva kovojo dėl nepriklausomybės. Kai kas netikėjo mūsų pergale ir norėjo palikti viską taip, kaip yra. Mane tai piktino, maniau, kad tai neteisinga. Ir vis dėlto, mūsų lyderių ir tautos užsispyrimu mes pasiekėme tai, ką dabar turime.

Tai, ką darote jūs, nuostabu, tai labai drąsu. Ir aš didelė stiprybės jūsų tautai, šeimai, jūsų artimiesiems, stiprybės Baltarusijai“, – linkėjo I.Šimonytė.

VIDEO: S.Cichanouskaja sutikta Vilniaus restorane – švenčia gimtadienį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius