2013 07 12

Vilniaus savivaldybė apskundė teismo sprendimą leisti homoseksualų eitynes „Už lygybę“ Gedimino prospekte

Vilniaus savivaldybė apskundė Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą, kuriuo sostinės savivaldybė įpareigota leisti liepos pabaigoje numatytas homoseksualų eitynes „Už lygybę“ surengti Gedimino prospekte.
„Jaunimo kelionių“ dalyvė Lina pasakoja apie Vankuverio toleranciją homoseksualams
Vaivorykštės spalvų vėliava / Silvijos Slapšytės nuotr.

Kaip ir žadėjusi, sostinės savivaldybė paskutinės dienos, kada galėtų šį sprendimą apskųsti, nelaukė – skundas teismą pasiekė jau penktadienį priešpiet. 

Dar pirmadienį Vilniaus savivaldybės administracija skelbė nusprendusi skųsti teismo sprendimą, įpareigojantį savivaldybę suderinti asociacijai Lietuvos gėjų lyga leidimą eitynėms Gedimino prospektu. Esą teismas šią bylą nusprendė nagrinėti per vieną darbo dieną nuo skundo priėmimo, o savivaldybei buvo suteikta tik 28 valandos argumentams ir paaiškinimams pateikti.

„Savivaldybės administracija turi teisę teismo sprendimą skųsti per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, tai yra likus savaitei iki planuojamų eitynių. Tačiau siekdama išvengti bet kokių galimų spekuliacijų dėl vilkinimo priimti sprendimus, teismo sprendimą savivaldybės administracija skųs per gerokai trumpesnį terminą ir pati prašys teismo skubos tvarka išnagrinėti savivaldybės administracijos skundą ir pasakyti galutinį žodį šiame ginče“, – pirmadienį aiškino savivaldybė.

Lietuvos gėjų lygos, organizuojančios eitynes, vadovas Vladimiras Simonko yra sakęs, kad skųsti teismo sprendimą yra savivaldybės teisė, bet esą tuomet lieka neaiškus mero Artūro Zuoko viešai išsakytas pažadas priimti teismo sprendimą tokį, koks jis yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius