Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

Vilniaus savivaldybė į pagalbą telkiasi ūkininkus

Šį trečiadienį vyksiančiame Vilniaus miesto tarybos posėdyje ketinama galutinai apsispręsti dėl Kalvarijų turgavietės nuomos konkurso. Planas rekonstruoti turgavietę ją išnuomojus privatiems investuotojams sulaukė didžiulio Kalvarijų turgaus prekeivių pasipriešinimo, tačiau savivaldybė nepraranda vilties sutelkti planui pritariančių gretas.
Vilniaus miesto taryba šį trečiadienį turėtų apsispręsti dėl Kalvarijų turgaus ateities.
Vilniaus miesto taryba šį trečiadienį turėtų apsispręsti dėl Kalvarijų turgaus ateities. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybė šį antradienį, per Petrines, Europos aikštėje organizuoja mobilų ūkininkų turgelį. „Pabandėme pakviesti švęsti Petrines ir priminti apie Kalvarijų turgaus nuomos konkursą. Tikimės pritraukti ne tik oponuojančius ir teigiančius, kad nereikia nieko daryti, bet ir tuos vilniečius, smulkiuosius verslininkus, kurie pritaria minčiai, kad turgavietę būtina rekonstruoti“, – sakė Vilniaus mero patarėjas, kuruojantis Kalvarijų turgavietės nuomos konkursą, Kęstutis Binkauskas.

Priešpriešos nebus

Anot K.Binkausko, ūkininkai pritaria savivaldybės ketinimams rekonstruoti Kalvarijų turgavietę, šią idėją palaiko ir kituose turgavietėse prekiaujantys smulkieji verslininkai, kuriuos vienijanti asociacija tarybos posėdžio metu ketina įteikti savivaldybės planus palaikantį raštą. Paklaustas, kodėl turgelis organizuojamas ne tą dieną, kai vyks tarybos posėdis, o išvakarėse, K.Binkauskas teigė, kad taip bandoma išvengti priešpriešos tarp ūkininkų ir Kalvarijų turgavietės prekeivių.

„Trečiadienį ūkininkus taip pat kviesime pardavinėti savo produkciją, tačiau tą dieną gali susirinkti ir Kalvarijų turgavietės prekeiviai bei kiti turgavietės nuomai besipriešinantys asmenys. Mes nenorime kiršinti žmonių, tiesiog norime parodyti, koks gali būti turgus“, – sakė K.Binkauskas.

Tikimasi, kad tarybos posėdyje bus pritarta ne tik tam, jog nuomos konkursas tikrai įvyks, bet ir patvirtinti konkurso nuostatai bei būsimojo konkurso nugalėtojo sutarties su savivaldybe projektas.

„Norime turėti patvirtintą sutartį, kad vėliau konkurso nugalėtojas negalėtų primesti savo sąlygų, jų keisti ar taisyti. Bus atsižvelgta į visas pastabas: politikų, specialistų, prekeivių, ūkininkų“, – sakė K.Binkauskas.

Ūkininkai siūlo turgavietę skirstyti į atskirus segmentus, vienas iš kurių galėtų būti skirtas lietuviškai produkcijai. Į tokią turgavietę, kokia dabar yra Kalvarijų, ūkininkai teigia nenorintys keltis, kadangi jų produkcija „paskęs“ tarp atvežtinių produktų.

Jeigu šią savaitę miesto taryba sprendimą priims, konkursui pasiruošti ir jį įgyvendinti tikimasi per du tris mėnesius.

Bus ir mitingas

Socialistinis liaudies frontas kartu su asociacija „Kalvarijų turgus visiems“ trečiadienį prieš tarybos posėdį planuoja dar vieną protesto mitingą.

„Ne tik mes prieštaraujame turgavietės nuomai ar privatizacijai. Tam nepritaria ir mūsų pirkėjai, paprasti vilniečiai. Renkame jų parašus, ketiname liepos mėnesį eiti pas prezidentę ir įteikti apie 10–15 tūkst. nepritariančiųjų parašų“, – teigė asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ atstovė Nijolė Prišmontienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius