Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 01 06

Vilniaus savivaldybė ieško būdų dar kartą atleisti kontrolierių Šarūną Skučą

Prieš pat naujuosius metus Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad sostinės savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas iš pareigų buvo atleistas neteisėtas ir turi grįžti į darbą. Tačiau Vilniaus savivaldybės vadovai Š.Skučo jau pasigedo darbo vietoje ir subūrė darbo grupę, kuri aiškinsis, ar pastarasis lankosi darbo vietoje.
Š.Skučas ketina trauktis iš TS-LKD partijos.
Birželį atleistą Šarūną Skučą teismas grąžino į darbą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas 2011 m. gruodžio 27 d. sprendimu bei 2011 m. gruodžio 29 d. nutartimi nusprendė gražinti į darbą pereitų metų birželio mėn. neteisėtai atleistą savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą.

Pasigedo darbo vietoje

Mero pareigas šiuo metu einantis vicemeras Romas Adomavičius nenorėjo komentuoti, kaip savivaldybei seksis dirbti su į pareigas grąžintu kontrolieriumi, kuriuo dauguma tarybos narių birželį nepasitikėjo. Esą tai tarybos reikalas.

„Žinau tik tai viena, kad jis turėjo dirbti nuo gruodžio 30 dienos, bet darbe nebuvo nei penktadienį, nei pirmadienį. Ir, man regis, antradienį jo darbe nebuvo“, – 15min.lt sakė R.Adomavičius.

Š.Skučas išgarsėjo po to, kai į viešumą iškilo jo slapta įrašytas pokalbis su tuometiniu Vilniaus meru Viliumi Navicku, kuriame pastarasis kontrolierių „mokė“, kad reikia daryti tyrimus, palankius valdančiajai daugumai. Skandalas V.Navickui kainavo  narystę Tėvynės sąjungoje-Lietuvos krikščionių (TS-LKD) partijoje ir mero postą.

Tačiau V.Navickas jau tuomet akcentavo, kad Š.Skučas darbo vietoje pasirodo itin retai. Tą patį prisiminė ir V.Navicko pavaduotoju dirbęs R.Adomavičius: „Jis ir senais laikais nesistengdavo būti darbe. Tai čia nieko nuostabaus nėra. Bet, deja, tvarka juk yra tokia, kad jeigu žmogus dirba, jis turi būti darbe“.

Aiškinasi darbo grupė

Paaiškinęs, kad plačiau komentuoti šios situacijos negali, R.Adomavičius teigė, kad viską turėtų išsiaiškinti sudaryta darbo grupė. „Pirmadienį šis klausimas pasitarime buvo iškeltas, kodėl nėra žmogaus darbe, kai jis turi būti. Mes sudarėme darbo grupę, kuri turi išsiaiškinti aplinkybes. Dabar ji aiškinasi ir laukiame rezultatų. Jie turėtų būti artimiausiu metu, bet norint aplinkybes išsiaiškinti reikia surasti poną Skučą, o kada tai bus padaryta, tikrai nežinau. Bet kai tik turėsime rezultatus, teiksime juos svarstyti“, – tvirtino R.Adomavičius.

Pats Š.Skučas su tokiais kaltinimais nesutinka ir tikina, kad tai paprasčiausias noras su juo susidoroti. Jo teigimu, pirmoji jo darbo diena buvo tik sausio 4-oji, nors savivaldybė sako kitaip.

„Dedamos didelės pastangos atsikratyti manęs. Kai teismas skubos tvarka grąžino mane į darbą, aš nebuvau informuotas, kada savivaldybė priims atitinkamus administracinius aktus grąžinti mane į darbą. Aš pats pradėjau domėtis, kada jie ketina įvykdyti teismo sprendimą, ir paaiškėjo, kad tai jau padaryta, o man buvo pareikšta, kad aš padariau pravaikštą“, – piktinosi Š.Skučas.

Mano būsiąs atleistas dėl „neužrištų batų raištelių“

Į pareigas grąžintas kontrolierius tvirtino, kad tokiu būdu siekiama jį kuo greičiau atleisti ir tai, jo manymu, bus padaryta jau artimiausiomis dienomis. „Manau, kad per savaitę turėtų mane atleisti dėl neužrištų batų raištelių ar dar ko nors. Bet aš tikrai negaliu tylėti, kai prasideda toks visiškas nesiskaitymas. Čia tereikės sulaukti teismo posėdžio ir jame bus dar lengviau priimtas sprendimas, negu buvo gruodžio pabaigoje nuspręsta mane grąžinti į darbą“, – savo teisumu įsitikinęs Š.Skučas.

Kontrolierius teigė dabar laukiantis darbo grupės atsakymo, tačiau tikino jį žinantis jau iš anksto – Š.Skučas net neabejoja, kad savivaldybė ketina jį atleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius