Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 18

Vilniaus savivaldybė leido eitynes Černobylio katastrofai paminėti ir protestuoti prieš naujas atomines elektrines

Vilniaus miesto savivaldybė leido kitą savaitę sostinės centre surengti eitynes Černobylio atominės elektrinės (AE) katastrofos 25-osioms metinėms paminėti ir tuo pat metu pareikšti protestą prieš regione planuojamas tris naujas branduolines jėgaines.
Atominė elektrinė, reaktoriai
Atominė elektrinė, reaktoriai

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gerardas Aidigintas Jurkonis BNS pirmadienį sakė, kad eiseną balandžio 26 dieną leista surengti Gedimino prospektu iki Seimo.

„Eitynes organizuoja buvę Černobylio avarijos likvidatoriai. Jie nori priminti apie Černobylį. Dabartinėje šviesoje su Fukušimos atveju jie ta pačia proga pasisakys ir prieš atomines elektrines Astrave ir Kaliningrade“, – teigė G.A.Jurkonis.

Tuo metu vienos iš eitynes rengiančių organizacijų, aplinkosauginės bendrijos „Atgaja“ atstovas Linas Vainius BNS anksčiau sakė, kad eitynes norima surengti prieš atominių elektrinių statybas ir Lietuvoje, ir Kaliningrade, ir Baltarusijoje.

„Grėsmės iš kiekvienos atominės elektrinės yra vienodos – kiekviena atominė gali būti Fukušima“, – balandžio pradžioje teigė L.Vainius.

Pasak G.A.Jurkonio, leidimas duotas eitynėse dalyvauti maždaug 800 žmonių.

Lietuva tikisi per dešimtmetį kartu su Latvija, Estija ir Lenkija, dalyvaujant strateginiam investuotojui, pasistatyti Visagino atominę elektrinę. Greta Lietuvos sienų naujas atomines elektrines taip pat planuoja Rusija ir Baltarusija.

Sprogimas Černobylio atominėje elektrinėje, per kurį radiacija buvo užteršta ir Lietuva, įvyko 1986 metų balandžio 26 dieną. Pastarosiomis savaitėmis pasaulio dėmesys buvo nukrypęs į Japoniją, kurios pareigūnai stengiasi užkirsti kelią radiacijos nuotėkiui iš žemės drebėjimo pažeistos Fukušimo atominės elektrinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius