-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 08 /12:26

Vilniaus savivaldybę palieka administracijos direktorius Povilas Poderskis – karjerą tęs privačiame versle

Karjeros kryptį keičiantis Vilniaus miesto administracijos direktorius Povilas Poderskis savivaldybėje dirbs iki kovo pradžios – vėliau, kaip teigiama savivaldybės pranešime spaudai, karjerą tęs aukščiausiose pozicijose versle. Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, tai dar vienas įrodymas, kad sostinė tampa talentų kalve, o efektyvumu baigia pavyti verslą.
Povilas Poderskis
Povilas Poderskis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Apie šiuos pokyčius Vilniaus miesto savivaldybė teigė pranešime spaudai.

„Povilo įdirbis skaitmenizuojant, užvedant ir motyvuojant savivaldybę veikti ne biurokratiškai yra išskirtinis. Manau, šeimininkišką, modernią ir greitą ranką pajuto visi vilniečiai. Tai neliko nepastebėta ir verslo, medžiojančio gabius vadovus. Džiaugiuosi, kad Vilnius ugdo talentus“, – jame cituojamas Vilniaus miesto meras R.Šimašius.

Pasak mero, procesai administracijoje sustyguoti, administracijos direktoriaus pavaduotojai gerai išmano savo sritis, todėl naujo administracijos vadovo bus ieškoma kruopščiai, be skubos.

„Per visus tuos metus dirbant savivaldybės komandoje – iš pradžių kaip mero patarėjui, o vėliau kaip administracijos direktoriui, pavyko nuveikti išties daug. Ne man pačiam vertinti savo darbus, visada žinau, kad juos geriausiai įvertina vilniečiai, tai tą jiems ir paliksiu daryti. Dėkoju Remigijui už pasitikėjimą visus tuos metus ir žinau, kad miestas lieka gerose rankose, o darbų tęstinumas bus užtikrintas“, – teigia P.Poderskis.

Direktoriaus pasitraukimą dar turės patvirtinti miesto taryba.

Administracijos direktoriumi P.Poderskis tapo 2017-ųjų pabaigoje, pakeitęs nuo pirmosios R.Šimašiaus kadencijos pradžios šiose pareigose dirbusią Almą Vaitkunskienę. Iki to jis dirbo mero patarėju, tad su R.Šimašiumi kartu Vilniaus miesto savivaldybėje dirbo šešerius metus.

Kaip 15min sakė pats P.Poderskis, savo karjerą jis ketina tęsti „Tesonet“.

„Aš apsisprendęs išeiti buvau jau kurį laiką, tiesiog dėliojomės planus, viskas susidėliojo ir išeinu“, – tikindamas, kad šis sprendimas nebuvo netikėtas nei savivaldybės vadovams, nei jam pačiam, sakė P.Poderskis.

Jis užtikrino, kad šis sprendimas nėra niekaip susijęs su ikiteisminiais tyrimais, kuriuose jis buvo apklausiamas pastaruoju metu. „Ikiteisminiai tyrimai yra kasdienybė iniciatyvaus biurokrato“, – ironiškai pastebėjo P.Poderskis.

Dar gegužę skelbta, kad direktorius Povilas Poderskis apklaustas Finansinių nusikaltimų tarnyboje (FNTT), jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

FNTT tuomet atliko dokumentų poėmius Vilniaus miesto savivaldybėje dėl plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo. Tuo tarpu pinigus iš savivaldybės gavusios, bet aparatų taip ir nepristačiusios UAB „Andrikus“ patalpose bei jos vadovų namuose atliktos kratos.

P.Poderskis Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriumi žada dirbti iki kovo 10-osios, kai tarybos posėdžio metu turėtų būti atleistas iš pareigų. Apie tai, kas jį pakeis, kol kas neskelbiama, anot P.Poderskio, greičiausia laikinai jo pareigas eis kuris nors iš pavaduotojų.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius turi tris pavaduotojus – Danutą Narbut, Adomą Bužinską ir neseniai pareigas pradėjusią eiti Mariją Vyšniauskaitę.

Meras feisbuke rašo, kad su nauju kandidatu neskubės: „Šie pokyčiai turės būti patvirtinti miesto tarybos kovo 10 dieną. Kas bus naujas administracijos vadovas? Jam juk irgi teks nemažai iššūkių toliau vykdyti tuos ambicingus pokyčius, kuriuos esame pradėję. Su naujojo administracijos direktoriaus paskyrimu neskubėsiu – planuoju kandidatūrą Taryboje pateikti per kelis mėnesis. Kai bus rastas geriausias kandidatas, pranešiu viešai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius