Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 11

Vilniaus savivaldybė perka katerį

Vilniaus miesto savivaldybė perka katerį, skirtą budėti Neryje. Pinigai jau pervesti tiekėjams, dabar laukiama paties gaminio, rašo „Vilniaus diena“.
Gelbėtojų valtis Neryje
Šiuo metu gelbėtojai turi tokią valtį. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Už 38 tūkst. litų įsigytas dvigubo dugno aliuminis kateris su varikliu ir priekaba transportuoti.

„Dabar mes kovojame su varvekliais, tačiau ir kilus potvyniui nebūtume visai bejėgiai“, – teigė Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktorius Rimantas Ramanauskas.

Ugniagesiai anksčiau naudojo medinę valtį, bet ji supuvo.

Jis pripažino, kad centrinėje miesto dalyje potvynio tikimybė labai maža.

„Pernai pavasarį Neries patvinimas siekė 8–9 metrus, bet riba, kad upė išsilietų, nebuvo pasiekta. Vilniaus apylinkėse tai nebent grėstų Naujajai Vilniai, kelioms sodų bendrijoms ir vienam kitam kaimui“, – pasakojo R.Ramanauskas.

Ekstremaliems atvejams esą ir bus naudojamas kateris.

Planuojama, kad kateriu naudosis ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, tačiau jis pagal sutartį bus išnuomotas Vilniaus apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai (VAPGV). Šioji kas mėnesį savivaldybei atseikės po 3800 litų.

„Šie kateriai ypač populiarūs tarp specialiųjų tarnybų. Dvigubas dugnas, stabilus, su įrengtais švyturėliais, yra generatorius, todėl dirbant naktį bus galima įjungti šviesą. Yra naro nusileidimo kopėčios, todėl narams nebeteks griuvinėti per bortus“, – kalbėjo VAPGV 1-osios komandos viršininko pavaduotojas, vidaus tarnybos kapitonas Sigitas Araminas.

Ugniagesiai anksčiau naudojo medinę valtį, bet ji supuvo.

„Šiandien visoje Vilniaus apskrityje yra tik viena guminė valtelė. Tai – tikrai ne – aukščiausia klasė: prastas stabilumas, narams sunku išsilaikyti. Be to, jei upė nuslūgsta, reikia ypač vengti akmenų, šakų, nes valtis gali praplyšti“, – sakė S.Araminas.

Jis minėjo, kad kateris pravers ne tik gelbstint potvynio apsemtus žmones, bet ir upėje patruliuojant per regatas ar viešus renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius