Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17

Vilniaus savivaldybė pradėjo miesto taksi vairuotojų tikrinimo reidą

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su policija ir Valstybine mokesčių inspekcija pradėjo mėnesį, nuo spalio 14 iki lapkričio 14 dienos truksiantį reidą, kurio metu tikrinama taksi įmonių veikla.
Policija tikrina taksistus
Policija tikrina taksistus / Vilniaus savivaldybės nuotr.

Viešosios tvarkos darbuotojai kartu su Vilniaus policijos patruliais šeštadienį tikrino taksi paslaugas teikiančius vairuotojus ir jų automobilius. Keturias valandas trukusios akcijos metu buvo patikrinta 20 taksi automobilių ir surašyta 13 administracinės teisės pažeidimų protokolų už įvairius Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklių pažeidimus.

Šią savaitę prie Vilniaus savivaldybės inicijuoto reido prisijungs ir Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Valstybinės darbo inspekcijos darbuotojai.

Tikrinant taksi vairuotojus daugiausia pažeidimų užfiksuota dėl matomoje taksi automobilio vietoje nesančių tarifų lentelių, nemažai vairuotojų neturėjo skaitiklio patikrinimo pažymėjimų, galiojančių atestacijos pažymėjimų, civilinės atsakomybės draudimo.

Akcijos metu buvo sustabdytas ir vienas taksi automobilis Antakalnyje, vežantis keleivį. Keleivis Viešosios tvarkos skyriaus specialistams pasakojo, jog jiems judant centro link, skaitiklis rodė 65 litus, tačiau taksi automobilį sustabdžius pareigūnams, jo rodmenys staiga pasikeitė – skaitiklis rodė tik 15 litų.

Taip pat patikrinimo metu vieno taksi automobilio vairuotojas siūlė kyšį bandydamas išvengti atsakomybės už tai, kad teikdamas taksi paslaugas neturėjo matomoje vietoje pritvirtintos tarifų lentelės. Jis buvo 3 kartus įspėtas apie atsakomybę už valstybės tarnautojo papirkimą, tačiau tarnybiniame automobilyje ant galinės sėdynės vis tiek padėjo pinigus. Už tai jis buvo pristatytas į Vilniaus 3-ąjį policijos komisariatą, kur buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus savivaldybė nuolat sulaukia vilniečių skundų dėl nustatytų taksi tarifų viršijimo. Taip pat dažnai pasitaikantis pažeidimas – taksi įmonėse vairuotojai įdarbinami 2–3 valandoms per dieną, tačiau paprastai dirba 8–12 valandų.

Vaizdo reportažas iš šeštadienį vykusio reido:

VIDEO: Vilniaus savivaldybė pradėjo miesto taksi vairuotojų tikrinimo reidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius