-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Vilniaus savivaldybė privačių vaikų darželių steigėjams žada suteikti patalpas

Vilniaus savivaldybė bando tiesti ranką privačių darželių steigėjams ir ketina itin palankiomis sąlygomis suteikti vaikų ugdymo įstaigai tinkamas patalpas.
Manoma, kad ikimokyklinuko krepšelis paskatins kurti privačius vaikų darželius.
Privatiems vaikų darželiams Vilniuje trūksta patalpų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus meras Artūras Zuokas trečiadienį susitiko su privačių darželių sostinėje steigėjais aptarti jų problemų ir Savivaldybės planų šiuo klausimu. „Visi rūpesčiai, susiję su ikimokyklinėmis įstaigomis, yra bendri – negalime jų skirstyti į privačių ir valstybinių vaikų darželių problemas. Turime vieną bendrą tikslą – padėti tėvams pasirūpinti mažamečiais vaikais. Norime, kad imdamiesi šio kilnaus ir sudėtingo verslo, žiūrėtumėte į miestą, kaip į verslo partnerį,“ –  sakė A.Zuokas.

Pasak mero, nuo šiol privačių darželių atstovai lygiomis teisėmis, kaip ir valstybinių, gali kreiptis į miesto valdžią visais rūpimais klausimais. Savivaldybėje jau paskirtas atsakingas darbuotojas, padėsiantis spręsti visas problemas, kylančias privačių darželių savininkams.

Savivaldybė privačių darželių steigėjus kviečia bendradarbiauti – norintiems įkurti vaikų darželius galėtų pagelbėti itin palankiomis sąlygomis suteikdama patalpas.

Savivaldybės Švietimo departamento duomenimis, nuo rugsėjo 1 d. sostinės ikimokyklinėse ugdymo įstaigose atsiras apie 400 papildomų vietų. Taip pat planuojama statyti vaikų darželį Santariškių mikrorajone ir Bajorų kalvose. Nuo kitų metų mažiausiai tris sostinės pradines mokyklas ketinama reorganizuoti į mokyklas-darželius.

Nuo šių metų pradžios įdiegus ikimokyklinuko krepšelį, tikėtasi, kad padaugės privačių vaikų darželių, tačiau verslininkai vis dar gana nedrąsiai juos steigia. Esą nors už kiekvieną vaiką valstybė skiria po 2550 Lt, supaprastinti higienos reikalavimai, tačiau biurokratinių kliūčių vis dar daug. Labiausiai skundžiamasi, kad Vilniuje neįmanoma rasti tinkamų vaikų darželiui patalpų ir ilgų procedūrų tvarkant dokumentus. Ši procedūra užtrunka iki keturių mėnesių.

Ikimokyklinuko ugdymo krepšelis šiemet yra 2550 Lt. Jo lėšos skirtos apmokėti tik keturias valandas kasdien darželinukų ugdymui. Kainos už vaikų priežiūrą privačiuose sostinės darželiuose skiriasi keliais šimtai litų ir svyruoja apie 900-1200 Lt per mėnesį. Savivaldybės įsteigtose ikimokyklinio ugdymo įstaigose mokestis kas mėnesį siekia apie 220 Lt, tačiau niekam ne paslaptis, kad tėveliams nuolat tenka remti valdiškus darželius, skirti pinigų remontui, baldams ar ugdymo priemonėms įsigyti.

Daugiausia privačių vaikų darželių Vilniuje įsteigta Antakalnyje, Jeruzalėje, po vieną kitą atidaroma ir miesto centre, senamiestyje, Žvėryne, miegamuosiuose rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius