Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 21

Vilniaus savivaldybė profsąjungoms leido mitinguoti prie „Siemens“ arenos

Profesinėms sąjungoms, ketinusioms rugsėjo 29 dieną surengti didžiulį mitingą, Vilniaus savivaldybė renginį leido organizuoti prie sostinės „Siemens“ arenos.
„Siemens“ arena
„Siemens“ arena / Ruslano Kondratjevo/„Scanpix“ nuotr.

„Vilniaus diena“ pranešė, kad sostinės savivaldybė patenkino visus Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) prašymus, išskyrus vieną – leidimas organizuoti renginį duotas, tačiau jis turės vykti ne prie Vyriausybės ir netgi ne šalia Seimo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, o prie minėtosios arenos.

Profesinės sąjungos tokį sostinės valdžios sprendimą laiko spjūviu į veidą. Prie Vyriausybės planuota surinkti apie 4 tūkst. žmonių.

„Mums keista, kad savivaldybė nustato, kada ir kur mums rinktis. Gal galėjo skirti antrąjį Valakampių paplūdimį? Būtų dar “skaniau„ buvę (...) Tai aiškiai rodo, kaip valdžia nori išgirsti žmonių nuomonę“, – teigė LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas.

Tą pačią dieną protesto akcijos vyks kone visoje ES. A.Černiausko teigimu, LPSK planuojamas renginys nepalyginamai mažesnis už tuos, kurie vyks, pavyzdžiui, Briuselio centre.

„Mūsų renginys bus taikus. Užtektų kelių dešimčių policininkų eismui reguliuoti. Aišku, jau kreipėmės į tarptautines profesinių sąjungų organizacijas, nes tai yra tarptautinė akcija. Briuselio centre turėtų rinktis šimtai tūkstančių žmonių, ir jiems tai nebaisu. O mūsų miesto savivaldybei baisūs 4 tūkst. paprastų žmonių“, – stebėjosi LPSK vadovas.

Sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Renginių derinimo komisijos pirmininkas Virginijus Dastikas teigė, esą renginys iš Gedimino prospekto į „Siemens“ arenos prieigas perkeltas baiminantis neramumų. Tiesa, jis pripažino, kad nei savivaldybė, nei policija informacijos apie planuojamas riaušes neturi.

„Kadangi tai yra politinė demonstracija, į ją gali įsijungti daug radikalių jėgų, kurių net ir patys organizatoriai negali numatyti. Saugumo sumetimais buvo pasirinktas toks sprendimas. Tokios informacijos (apie galimas riaušes) mes neturime. Tiesiog komisijoje pasitarėme ir priėmėme optimalų variantą, kad išvengtume visų įmanomų neigiamų padarinių“, – aiškino V. Dastikas.

Pasak jo, tą pačią dieną dar apie 2 tūkst. žmonių demonstraciją Gedimino prospekte rengti ketino ir Socialistinio liaudies fronto partija. Ši demonstracija, kaip ir profesinių sąjungų mitingas, nukelta prie „Siemens“ arenos.

Profesinės sąjungos kategoriškai atsisako mitinguoti prie „Siemens“ arenos. A.Černiausko teigimu, bus kreipiamasi į teismą ir reikalaujama leidimo mitingą rengti prie Vyriausybės. LPSK lyderiui juoką kelia savivaldybės pareiškimai, esą per mitingą gali kilti riaušės.

„Jeigu ponui Dastikui kas nors prisisapnavo, tegul jis kreipiasi į sapnų aiškintoją. Bent jau mes jokių riaušių neplanuojame“, – šaipėsi A.Černiauskas.

Per mitingą, žinoma, jeigu jis apskritai įvyks, LPSK reikalaus atkurti apkarpytas pensijas, pažaboti maisto produktų kainų kilimą ir didinti minimalią algą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius