Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 21

Žiniasklaida: Vilnius ruošiasi atnaujinti interneto svetainę už milijoną litų, savivaldybė tai neigia

Vilniaus miesto savivaldybė ruošiasi atnaujinti savo interneto puslapį vilnius.lt, kuris turėtų virsti kone miesto naujienų portalu, o šiam tikslui ateinančiais metais planuojamas 1 mln. litų biudžetas, penktadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Visas projektas vadinamas e.valdžios optimizavimu. Projekto biudžetą formuoja savivaldybės e.miesto darbo grupė. Grupei vadovauja mero Artūro Zuoko bendražygė tarybos narė Indrė Jakaitytė.

Darbo grupės ataskaitoje rašoma, kad rugsėjį buvo pateiktos 2012 metų miesto biudžeto formavimo gairės. „Vilniaus dienos“ žiniomis, pagal jas naujajam savivaldybės portalui paleisti planuojama skirti 1 mln. litų. Dar 300 tūkst. litų būtų skiriama dvidešimčiai paslaugų portale atnaujinti.

Tame pačiame dokumente numatoma 5 mln. litų suma „savivaldybės vidinei plėtrai“.

Dar 1,2 mln. litų numatyta saugios mokyklos programai ir e.dienynui diegti, nors toks dienynas ir net kelios jo versijos veikia visoje Lietuvoje.

Minėtos darbo grupės pirmininkė I.Jakaitytė patvirtino, kad naująjį portalą netrukus ketinama paleisti, tačiau paklausus apie jam numatytas išlaidas, politikė pareiškė nieko apie minimas sumas nežinanti.

„Ne, apie tokius pinigus tikrai nieko negaliu pasakyti. Milijonas tikrai nebus išleistas, neįsivaizduoju, kam tokios sumos reiktų. Viskas daroma iš tų pinigų, kurie skirti e. demokratijai ir vieno langelio principui įvesti, jais jau visi yra domėjęsi“, – tvirtino politikė.

Naujasis sostinės savivaldybės interneto puslapis jau buvo pristatytas daliai jos darbuotojų, vadovams.

Anot dienraščio „Vilniaus diena“, tokia svetainės išvaizda netenkina kai kurių miesto politikų: esą kuriamoje svetainėje prieš artėjančius Seimo rinkimus bus galima lengviau rasti A.Zuoko ir jo partijos naujienas, bet ne miesto gyventojams aktualią informaciją.

I.Jakaitytė tik patvirtino, kad naujoji svetainė smarkiai skirsis nuo dabartinės.

„Portalas jau yra paruoštas. Tiksliai nežinau, gal po mėnesio, gal dviejų bus paleistas. Taip, jis kitoks, labai skirsis nuo dabartinio. Senasis jau buvo tikrai pasenęs, perkrautas įvairia informacija“, – aiškino tarybos narė.

Naujasis portalas iš tiesų labiau primena ne valstybinės įstaigos informacinį tinklalapį, o interneto naujienų svetainę, kurioje merui A.Zuokui vietos reklamuoti savo nuveiktus darbus bus kur kas daugiau nei ankstesniajame, rašo dienraštis.

Tuo tarpu Vilniaus miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame atkreipia dėmesį į klaidingą informaciją, pasirodžiusią šios dienos dienraštyje „Vilniaus diena“.

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad naujo internetinio puslapio vilnius.lt sukūrimui skirta 78 tūkst. Lt.

Viso projekto „Elektroninių priemonių, skirtų gyventojams dalyvauti sprendimų priėmime sukūrimas ir įdiegimas“ vertė yra 1,53 mln. Lt, iš jų 1,3 mln. Lt – Europos sąjungos lėšos. Likusią sumą sudaro Valstybės lėšos.

Atviras šio projekto konkursas paskelbtas 2011 m. vasario 9 d. vadovaujant merui Raimundui Aleknai.

E-miesto svetainėje vilniečiai galės naudotis e-demokratijos įrankiais: rašyti peticijas, dalyvauti apklausose, pareikšti nuomonę dėl taryboje svarstomų teisės aktų. Vilniaus savivaldybė į elektroninę erdvę perkelia ir savo teikiamas paslaugas, kurios palaipsniui bus prieinamos naujojoje svetainėje 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę.

Taip pat atnaujinamas miesto problemų registras – vilniečiai apie duobes gatvėse, nuvirtusius medžius ir kitas problemas galės pranešti užpildę nesudėtingą elektroninę formą – užduotis automatiškai bus priskirta atsakingam darbuotojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius