-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 08

Vilniaus savivaldybė savo lėšomis plės privatų vaikų darželį

Vietų Vilniaus vaikų darželiuose vis dar trūksta, ypač tuose rajonuose, kur pastatyta daug naujų namų, bet nė vienos ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Kai kur situaciją gelbėja privatūs darželiai. Vieną tokį savo lėšomis praplėsti pasiruošusi Vilniaus savivaldybė, taip iki šių metų pabaigos tikėdamasi turėti vietų dar 60-čiai vaikų.
Privatų „Mažojo Trinapolio“ vaikų darželį ketinama plėsti už savivaldybės lėšas. A.Zuokas jame lankėsi dar gegužę.
Privatų „Mažojo Trinapolio“ vaikų darželį ketinama plėsti už savivaldybės lėšas. A.Zuokas jame lankėsi dar gegužę.

Šalia Verkių parko privatus darželis „Mažasis Trinapolis“ įkurtas pernai rudenį, jį lanko apie 80 vaikų. Jį galima būtų išplėsti ir šalia esančiose patalpose, tačiau tam darželio įkūrėjai neturi lėšų. Tad to imasi Vilniaus savivaldybė, kuriai ir priklauso pastatas.

Suremontavus pirmuosius du aukštus galima būtų įsteigti bent kelias papildomas grupes. Šiemet iki metų pabaigos čia turėtų būti apie 60 naujų vietų darželinukams, ateityje – dar 100.

Tam Vilniaus savivaldybė, kartu su darželį valdančia viešąja įstaiga „Regnum“ steigs naują viešąją įstaigą, pagal panaudos sutartį perduos jai patalpas ir skirs 400 tūkst. Lt remontui. Tačiau darželis išliks pusiau privatus.

Mes turime gerbti privačią iniciatyvą. Jie jau yra padarę pradžią, sudėtingomis sąlygomis, rizikuodami savo pinigais įkūrę šį darželį, todėl mes turime tai vertinti ir gerbti, – sakė A.Zuokas.

„Mums svarbu kuo daugiau vietų darželiuose ir mes ieškome būdų, kaip be didelių investicijų, kurių neturime, tų vietų daugiau įkurti. Patalpos, kuriose veikia „Mažojo Trinapolio“ darželis, yra savivaldybės, tačiau šalia yra didžiulės nenaudojamos patalpos. Dabartiniai darželio iniciatoriai neturi finansinių išteklių susitvarkyti ir išsiplėsti. Net ir dabartinis darželis yra sudėtingoje situacijoje, todėl savivaldybė pasisiūlė ateiti kaip partneris, kad galėtume investuoti 400 tūkst. Lt, skirti papildomai patalpas pagal panaudos sutartį ir iki metų pabaigos turėti dar apie 60–70 vietų Vilniaus miesto vaikams“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kyla klausimas, ar savivaldybei, kuri skiria ne tik patalpas, bet ir pinigus jų remontui, reikalingas privatus partneris. Juk, atrodytų, miestas paprasčiausiai galėtų toje vietoje įsteigti savivaldybės darželį.

„Mes turime gerbti privačią iniciatyvą. Jie jau yra padarę pradžią, sudėtingomis sąlygomis, rizikuodami savo pinigais įkūrę šį darželį, todėl mes turime tai vertinti ir gerbti. Tokia patogi partnerystės forma turėtų būti priimtina ir jiems, ir mums“, – aiškino sostinės vadovas.

Darželis bus pusiau privatus: dalį valdys privati įstaiga, kitą – savivaldybė. Patalpos išliks Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybe. „Mes turėsime įtakos ir kainodarai, kainos bus didesnės negu savivaldybės darželyje, bet jokiu būdu ne tokios didelės, kaip kartais būna kituose kokybiškuose privačiuose darželiuose“, – užtikrino A.Zuokas.

Sprendimą dėl bendros viešosios įstaigos steigimo Vilniaus taryba turėtų priimti artimiausiame posėdyje trečiadienį. Tiesa, ar viskas vyks taip, kaip dabar yra sumanyta, dar nežinia. Esą nors dabartiniams darželio steigėjams savivaldybės sąlygos iš esmės yra priimtinos, derybos dėl plėtros dar tebevyksta.

Šį darželį, įsteigus papildomai vietų, galėtų lankyti Šiaurės miestelio, Balsių, Santariškių vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius