Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 27

Vilniaus savivaldybė skolinasi 122 mln. Lt senoms skoloms padengti

Vilniaus savivaldybei pavyko sėkmingai atviro konkurso būdu pasiskolino 122, 2 mln. Lt. Tačiau šie pinigai nebus skirti naujoms statyboms ar gatvių remontui. Juos teks pakloti norint padengti senas miesto skolas.
Vilniaus herbas netrukus gali puikuotis viename iš Briuselio dangoraižių.
Vilniaus skolos nemažėja. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus skolos šiuo metu siekia beveik milijardą litų. Tačiau norėdama grąžinti bent dalį senųjų skolų, savivaldybė priversta skolintis vėl.

Prieš kiek daugiau nei savaitę įvyko viešasis pirkimas atviro konkurso būdu, kurio metu savivaldybei pavyko pasiskolinti 122,2 mln. Lt.

„Paskolų viešasis pirkimas įvyko. 5 paskolų paketus, kurių bendra vertė yra 122,2 mln. Lt, suteikė trys šalies bankai. Šios lėšos bus skirtos Vilniaus miesto savivaldybės skolų refinansavimui, pavyzdžiui, Viešojo transporto įsiskolinimams VMI apmokėti ir t.t.“, – 15min.lt sakė Vilniaus savivaldybės  administracijos Finansų departamento Vygintas Jakas.

Tačiau kokie bankai suteikė paskolas, Vilniaus savivaldybė neatskleidė.

Vos prieš kelias savaites sostinės vadovas Artūras Zuokas gyrėsi, kad šiemet miestas itin pavyzdingai surenka pinigus į biudžetą – šių metų pajamų planas yra viršijamas beveik 14 mln. Lt. Tačiau net ir tai nepadeda brįsti iš skolų, tenka papildomai skolintis, kad būtų grąžintos 2010 m. ir ankstesnių metų skolos.

„2010 m. Vilniaus taryba sutiko leisti savivaldybės įmonėms parduoti savo skolas ir šiemet reikia pasiskolinti senų skolų grąžinimui 127 mln. Lt. Taip pat pavyko sutarti su banku „SNORAS“ dėl 79 mln. Lt grąžinimo atidėjimo. Bankui bankrutavus buvo sudėtingiau, tačiau vis dėlto pavyko susitarti“, – teigė A.Zuokas.

Šiuo metu savivaldybės skolos siekia 969 mln. Lt, iš jų bankinėms institucijoms – 381 mln. Lt. Metų pradžioje skola buvo 896 mln. Lt. Skola išaugo, mero teigimu, būtent dėl to, kad tenka grąžinti ankstesnių metų skolas.

„Vilniaus miesto savivaldybė šiandien neturi nė vienos pradelstos paskolos bankams ar išperkamosios nuomos bendrovei“, – tvirtino meras, taip mėgindamas pabrėžti, kad savivaldybė yra patikimas partneris, nepaisant sudėtingos finansinės situacijos.

Vilnius yra labiausiai prasiskolinęs Lietuvos miestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius