Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06

Vilniaus savivaldybė neigia, kad 98 proc. sostinės mokyklų neatitinka higienos normų

Vilniaus savivaldybė tikina, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, jog 98 proc. sostinės bendrojo lavinimo mokyklų neatitinka higienos normų, neatitinka tikrovės.
Mokykla
Mokykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistams susirūpinimą kelia hepatito A protrūkis mieste ir kirmėlinės ligos. Tuo pačiu pažymėta, kad miesto ikimokyklinėse įstaigose yra sudarytos palankios asmens higienai.

Savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad remiantis Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento duomenimis, apie pusė Vilniaus mokyklų turi galiojančius higienos pasus, likusios jų negauna dėl to, kad seniai pastatytų mokyklų konstrukcijos, pavyzdžiui turėklų aukštis, pritaikymas neįgaliesiems, neatitinka naujųjų reikalavimų.

„Bene visos sostinės mokyklos buvo pastatytos prieš daugiau kaip 25 metus, kada galiojo kitos higienos normos. Normoms griežtėjant dabartinės mokyklų konstrukcijos jų neatitinka, todėl ir negauna higienos paso, tačiau tai tikrai nėra sveikatai pavojingi trūkumai. Pavyzdžiui, nemažai mokyklų laiptinių turėklai yra žemesni kaip 1,2 m., ko neleidžia naujoji higienos norma, nemažai mokyklų negauna higienos paso, nes neturi neįgaliesiems pritaikyto įvažiavimo į mokyklą“, – sako Džeraldas Dagys, Vilniaus savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas.

Pasak D. Dagio, Vilniaus savivaldybė skiria visas įmanomas pajėgas, kad mokyklos atitiktų sveikos ir švarios mokymosi aplinkos reikalavimus.

Vien šiemet mokyklų rekonstrukcijai ir remontui skirta 52,2 mln. litų, remontuojamos 38 švietimo įstaigos.

Vilniuje yra 129 bendrojo lavinimo mokyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius