Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 02 19

Vilniaus savivaldybė tikisi Nacionalinį stadioną pastatyti iki 2016 metų liepos

Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus teigia, kad Nacionalinio stadiono statybos nėra utopinis projektas ir per artimiausius dvejus metus jis privalo būti pabaigtas.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiai dienai mes turime labai ambicingą planą, labai ambicingą premjero įsakymą, kad  2016 m. liepos 1 d.  Dainų šventė turi būti mūsų Nacionaliniame stadione. Todėl šiai dienai darbai vyksta labai įtemptai, mes kolegialiai labai tampriai dirbame su Vyriausybe, su Finansų ministerija, su Vidaus reikalų ir Kultūros ministerija“, – sakė J. Pinskus.

Vicemero teigimu, dabar yra baigiamas finansinis planas, iškart po to bus pradėtas derinti veiksmų planas.

„Jis taip pat reikalingas, kadangi eilę metų mes matėme tuos griaučius. Dabar visiškai neaišku, kaip ta armatūra išsilaikė, ar reikia koreguoti, ar galima toliau kažką statyti“, – svarstė J. Pinskus.

Iš europinės programos stadiono statybos pareikalaus apie 240 mln. Lt.  Dar apie 118 mln. Lt planuojama skirti infrastruktūrai.

Nereiktų jo vadinti vien tik stadionu, tai daugiafunkcis kompleksas, kuriame vietą suras daugelis sporto šakų, - sakė R.Vaiginas.

Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas Nacionalinio stadiono projektą pavadino ambicingu.

„Nereiktų jo vadinti vien tik stadionu, tai daugiafunkcis kompleksas, kuriame vietą suras daugelis sporto šakų.  Stadionas neapsiribos vien tuo, kad bus futbolo aikštė ir bėgimo takai, po tribūnom mes turime 22 tūkst. kvadratinių metrų patalpų, kur bus įrengtos dvi sporto salės, keletas mažesnių salių imtynininkams ir boksininkams, sunkumų kilnotojams“, – sakė R. Vaiginas.

Stadionas bus tinkamas ne tik sporto, bet ir kultūriniams renginiams.  Neturėdami Nacionalinio stadiono, pasak R. Vaigino, mes juokiname pasaulį. Be to, pašnekovo nuomone, negalima palikti tokių stadionų griaučių, į kuriuos kadaise buvo investuota 120 mln. Lt.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius