-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 12

Vilniaus savivaldybei – apdovanojimas už viešosios diplomatijos puoselėjimą

Per Lietuvos savivaldybių asociacijos ceremoniją „Auksinės krivūlės 2018“ užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius apdovanojimą už viešosios diplomatijos puoselėjimą įteikė Vilniaus miesto savivaldybei.
Remigijus Šimašius
„Auksinių krivūlių 2018“ laureatų iškilminga apdovanojimo ceremonija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Apdovanojimas skirtas Vilniaus miestui, įvertinus savivaldybių įnašą į įgyvendinamus viešosios diplomatijos projektus, reikšmingai prisidedančius prie Lietuvos ekonominio potencialo didinimo, istorinės atminties ir kultūros skleidimo bei Lietuvos vardo garsinimo, skelbia Užsienio reikalų ministerija.

Apdovanojimą penktadienį atsiėmė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Sveikindamas Vilnių, užsienio reikalų ministras palinkėjo ir toliau aktyviai įgyvendinti projektus, skatinančius miesto ir jo svečių švietėjišką ugdymą, pilietinį sąmoningumą ir įsitraukimą į pasaulio politinius procesus.

Tarp tokių projektų ministras išskyrė šiais metais prie Rusijos ambasados Latvių gatvėje atidarytą skverą, pavadintą Maskvoje nužudyto Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo vardu.

„Lietuvos sostinė – antroji pasaulyje, taip pagerbianti B. Nemcovo, kuris buvo vienas iš aktyviausiai palaikančių lietuvius per Sausio 13–osios įvykius, atminimą“, - pabrėžė L.Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras taip pat dėkojo Vilniaus miesto savivaldybei už jau tradicija tapusį JAV valstybės sekretoriaus Sumnerio Welleso deklaracijos metinių minėjimą Vašingtono aikštėje.

Ši 1940 metų liepos 23 dieną paskelbta deklaracija JAV oficialiai pasauliui pranešė, kad nepripažįsta Sovietų Sąjungos įvykdytos Baltijos šalių okupacijos. Tai tapo JAV Baltijos šalių okupacijos nepripažinimo politikos, kuria JAV smerkė Sovietų Sąjungos įvykdytą agresiją ir palaikė Baltijos šalių nepriklausomybės siekį, pradžia.

Įvertinta ir Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva suteikti miesto gatvėms pavadinimus etninių gyventojų kalbomis.

„Auksinės krivūlės“ apdovanojimai – kasmetinis Lietuvos savivaldybių asociacijos renginys, skirtas įvertinti labiausiai pasižymėjusias Lietuvos savivaldybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius