-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 15

Vilniaus savivaldybėje kuriasi krepšinio čempionato būstinė

Lietuvos krepšinio federacijos Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto darbuotojai jau pusmetį dirba Vilniaus savivaldybėje.
Vilniaus rajono savivaldybė
Vilniaus rajono savivaldybė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Dabar papildomai prašoma čempionato rengėjams savivaldybės pastate skirti dar 165 kvadratinių metrų patalpų, rašo „Vilniaus diena“.

Pasak savivaldybės Bendrųjų reikalų departamento Aprūpinimo skyriaus vedėjo Vasilijaus Fiodorovo, šis šalies krepšinio vadovų prašymas bus patenkintas.

„Patalpas tikrai rasime. Federacijai už jas mokėti nereikės, ji tik pati susimokės komunalinius mokesčius, atsiskaitys su apsaugos darbuotojais“, – teigė V.Fiodorovas.

Krepšinio federacijos filialo „2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas“ vykdomasis direktorius Mindaugas Špokas teigė, jog natūralu, kad čempionato būstinė įsikurs savivaldybėje, nes tai yra reprezentacinė miesto vieta.

Savivaldybė skaičiuoja, kad Europos vyrų krepšinio čempionatas miesto biudžetui atsieis apie 3 mln. litų. Tiesa, šie pinigai nebus mokami tiesiai Lietuvos krepšinio federacijai.

„Savivaldybė pasirūpins čempionatui reikalinga infrastruktūra, reklamos stendais, įrengs darbo vietas žurnalistams ir panašiai. Taip ši suma ir susidarys. Tiesiogiai jokios paramos tikrai nei prašome, nei ketiname gauti“, – kalbėjo M.Špokas.

Anot jo, normalu, kad pagrindinė čempionato būstinė bus Vilniuje, nes čia vyks ir pagrindiniai turnyro įvykiai, pavyzdžiui, burtų, kurie komandas suskirstys į grupes, traukimas. Tik čempionato pabaigoje jo rengėjai persikels į Kauną, nes laikinojoje sostinėje vyks finalinis turnyro etapas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius