Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Vilniaus savivaldybėje neliko kontrolieriaus Šarūno Skučo

Vilniaus tarybos valdantieji iš pareigų atleido savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą. Už sprendimą skirti jam tarnybinę nuobaudą – atleisti iš darbo – balsavo 32 tarybos nariai.
Š.Skučas ketina trauktis iš TS-LKD partijos.
Š.Skučas neteko savivaldybės kontrolieriaus pareigų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kontrolierius bus atleistas iš pareigų, kai pasveiks, nes šiuo metu Š.Skučas turi nedarbingumo lapelį. Anot A.Zuoko, savivaldybė gavo raštą iš Antakalnio poliklinikos, kad į juos Š.Skučas kreipėsi, bet neradus ligos nedarbingumo lapelis jam nebuvo išduotas. Jį esą išdavė kita gydymo įstaiga, dėl to, A.Zuoko teigimu, bus atliekamas tyrimas, kadangi nesuprantama, kaip vienai gydymo įstaigai neradus ligos, kita rado.

Atleidimo priežasčių ieškota ir anksčiau

Naujojoje sostinės taryboje tuoj po rinkimų pasigirdo kalbų, kad Š.Skučas turėtų būti atleistas, o vietoj jo paskirtas kitas savivaldybės kontrolierius. Pats Š.Skučas piktinosi tokiais ketinimais, tikindamas, kad tokiu būdu tenorima „atverti kelią korumpuotai veiklai“.

Tarybai pasiūlyta atleisti savivaldybės kontrolierių dėl Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo nuostatų pažeidimų. Įstatymo punktai, pagal kuriuos siūloma atleisti Š.Skučą, kalba apie šiurkščius pažeidimus, kuriais laikoma valstybės tarnautojo elgesys, diskredituojantis valstybės tarnybą, žeminantis žmogaus orumą, ar kiti veiksmai, tiesiogiai pažeidžiantys žmonių konstitucines teises; valstybės, tarnybos ar komercinės paslapties atskleidimas; korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos požymių turinti veika, nors už šią veiką valstybės tarnautojas ir nebuvo traukiamas baudžiamojon ar administracinėn atsakomybėn; piktnaudžiavimas tarnyba bei Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimas.

Atleistam savivaldybės kontrolieriui ketinama išmokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas, tačiau tikimasi išieškoti žalą, kurią jo veiksmai sukėlė Vilniaus savivaldybei. Ji siekia 60,5 tūkst. Lt.

Savivaldybės kontrolieriaus pareigas laikinai, kol nebus paskirtas kitas kontrolierius, paskirta eiti Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vyriausioji specialistė Natalija Digrienė.

Š.Skučas turėjo rimtų nesutarimų ir su ankstesniu sostinės meru Viliumi Navicku. Skandalas kilo po to, kai į viešumą iškilo kontrolieriaus slapta įrašytas pokalbis, kuriame girdisi, kaip V.Navickas „moko“ Š.Skučą daryti valdantiesiems palankius tyrimus. Šie „pamokymai“ V.Navickui kainavo tiek mero postą, tiek narystę Tėvynės Sąjungoje-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje. Iš partijos pašalintas buvo ir Š.Skučas, savivaldos rinkimuose nesėkmingai laimę bandęs jau su kita politine jėga – Liberalų sąjūdžiu.

Pokyčių – ir daugiau

Birželio 28-osios Vilniaus tarybos posėdyje tai buvo ne vienintelis atleidimas ir naujo valdžios atstovo paskyrimas. Patvirtinę naują vicemerą, kuriuo tapo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Jaroslavas Kaminskis, taryba pritarė ir „darbiečio“ Gintaro Tamošiūno atleidimui iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų, o į jo vietą atėjo LLRA deleguojama Edita Tamošiūnaitė.

E.Tamošiūnaitė šiuo metu dirbo Vilniaus savivaldybės administracijoje, Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėja. Jos kandidatūrą palaikė 32 tarybos nariai iš 51.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius