-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 19

Vilniaus savivaldybėje – porinkiminis sąstingis ir mažiau valdžios

Vilniaus miesto savivaldybėje – sąstingis. Bent jau taip atrodo stebint, kaip sumažėjo renginių sostinės savivaldybėje, kuriuose pirmuoju smuiku iki rinkimų grojo meras Artūras Zuokas. O ir valdžios mieste sumažėjo, kyšio ėmimu kaltinamą vicemerą Romą Adomavičių teismui nušalinus nuo pareigų dviem mėnesiams. Panašaus sprendimo yra sulaukęs ir vieno departamento direktorius.
Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Romas Adomavičius
A.Zuokui tenka dirbti ir be pavaduotojo R.Adomavičiaus (kairėje), ir be Teisės departamento direktoriaus E.Vilkicko. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

R.Adomavičius mero pavaduotojo pareigų nevykdo jau nuo spalio 19 dienos, kai Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir jį nušalino dviem mėnesiams. Sprendimo nepakeitė ir Vilniaus apygardos teismas.

STT yra pareiškusi R.Adomavičiui įtarimus paėmus 40 tūkst. Lt kyšį  už poveikio „Vilniaus vandenų“ viešajam pirkimui darymą.

Nuo spalio pradžios nuolatinio vadovo Vilniaus savivaldybėje neturi ir Teisės departamentas. Šiam departamentui vadovavusiam Egidijui Vilkickui prokurorai yra pateikę įtarimus 20 tūkst. Lt kyšio reikalavimu ir paėmimu. Tuomet savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius žurnalistams sakė, kad dėl kyšio ėmimo E.Vilkicką sulaikiusius Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnus domino dokumentai, susiję su miesto teritorijų planavimu.

E.Vilkickas Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo nutartimi yra nušalintas nuo pareigų nuo 2012 m. spalio 5 d. iki 2013 m. sausio 5 d., už šį laikotarpį jam nemokamas darbo užmokestis, jis nėra perkeltas į kitas pareiga, – teigė A.Gadeckis.

Anot Vilniaus savivaldybės administracijos Personalo departamento direktoriaus Antano Gadeckio, direktorius nedirba, vietoj jo pareigas laikinai vykdo direktoriaus pavaduotojas ir Juridinio skyriaus vedėjas Edvardas Varoneckas.

„Teisės departamento direktorius E.Vilkickas Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo nutartimi yra nušalintas nuo pareigų nuo 2012 m. spalio 5 d. iki 2013 m. sausio 5 d., už šį laikotarpį jam nemokamas darbo užmokestis, jis nėra perkeltas į kitas pareigas. Dėl situacijos, susijusios su tyrimu, savivaldybė neturi informacijos ir negali komentuoti“, – teigė A.Gadeckis.

Anot savivaldybės atstovo, Teisės departamentas dirba įprastu darbo režimu, vykdo jo kompetencijai priskirtas funkcijas.

A.Zuokas yra sakęs, kad vieno vicemero nebuvimas kiek apsunkina savivaldybės vadovų darbą, nes jo pareigas teko išdalinti kitiems savivaldybės darbuotojams – departamentų vadovams, administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams.

Labiau asmeniniais reikalais pastaruoju metu užimtas ir dar vienas A.Zuoko pavaduotojas, „darbietis“ Jonas Pinskus. Jis kartu su žmona Živile Pinskuviene ir dar viena Vilniaus tarybos nare Jolanta Gaudutiene neteko Seimo narių mandatų, kai Konstitucinis Teismas pateikė savo išvadą, kurioje skelbiama, kad daugiamandatėje apygardoje nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas ir J.Gaudutienė, J.Pinskus, Ž.Pinskuvienė į Seimą išrinkti pažeidžiant įstatymą. Šią išvadą patvirtino ir Seimas.

J. ir Ž.Pinskai nusiteikę savo teises ginti net Strasbūre.

Tačiau perversmų Vilniaus valdžios viršūnėje kol kas nežadama – valdantieji tvirtina laukiantys teisėsaugos sprendimų, opozicija skėsčioja rankomis neturėdama pakankamai jų iniciatyvas dėl interpeliacijų palaikančiųjų balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius