Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 16

Vilniaus savivaldybės pergalė dėl nukirsto ąžuolo: teismo sprendimu, tyrimas bus atnaujintas

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas feisbuke paskelbė, kad teismas tenkino savivaldybės skundą ir panaikino abu ankstesnius prokuratūros nutarimus, kuriais buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl ąžuolo Ceikinių gatvėje nukirtimo, kuris sukėlė didelį visuomenės rezonansą.
Nukirsto ąžuolo pjaustymo darbai
Nukirsto ąžuolo pjaustymo darbai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Meras tikina, kad „nenustosiu siekti, kad miestui būtų atlyginta už padarytą žalą dėl neteisėtai nukirsto Ceikinių g. ąžuolo“.

Anot mero, teismas tenkino savivaldybės skundą, tad tyrimas bus atnaujintas.

„Konstatuota, kad ankstesniuose nutarimuose didelė žala asmens teisėms ir interesams buvo nepagrįstai sutapatinta tik su Aplinkos ministerijos paskaičiuota 2889 Eur žala gamtai. Nutartyje pažymėta, jog Savivaldybė kreipėsi gindama būtent bendruomenės interesus ir akcentuota, kad anksčiau buvo nepakankamai įsigilinta į moralinę žalą, kurią daliai visuomenės padarė ąžuolo nukirtimas.

Faktinės aplinkybės dėl medžio nukirtimo iš naujo bus vertinamos ikiteisminiame tyrime. Mūsų visų tikslas – kad daugiau nepasikartotų savavališki kirtimai, todėl turime pakloti pamatą naujam etiškam miesto plėtros standartui“, – rašė V.Benkunskas.

Rugsėjo vidury Vilniaus apylinkės prokuratūra atmetė Vilniaus mero Valdo Benkunsko skundą ir paliko galioti ankstesnį nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Ceikinių gatvėje nupjauto brandaus ąžuolo.

Nutarime atmesti mero skundą nurodoma, jog prokuroras teisingai konstatavo, kad nekilnojamojo turto bendrovė, nukirsdama ąžuolą, nesilaikė įstatymuose nustatytos tvarkos ir padarė neteisėtą veiksmą, tačiau nesant didelės žalos, padarytos asmens teisėms ir teisėtiems interesams, dėl kurio realizavimo asmuo galėtų būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, padarė pagrįstą išvadą, kad nepadaryta nusikalstama veika.

Šiame sklype, adresu Ceikinių g. 2, praeitą savaitę buvo pradėti lietaus nuotekų vamzdyno tinklo remonto darbai, kuriuos sklypą valdanti bendrovė ketino vykdyti dar pavasarį.

Plačiau skaitykite čia: Garsiojo nukirsto ąžuolo vietoje verda darbai: anot statytojų – tokie, kuriems leidimų nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius