Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 23

Vilniaus savivaldybės planai: 5 nauji darželiai, 12 modulinių priestatų

Vilniaus savivaldybė kitąmet planuoja pastatyti 5 naujus darželius bei dar 12 modulinių priestatų prie jau esamų ikimokyklinių įstaigų. Viešųjų pirkimų procedūras tikimasi užbaigti dar šiemet.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip BNS sakė už švietimą atsakingas Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, planuojama, jog naujos įstaigos būtų statomos pagal jau parengtą ir patvirtintą tipinį darželio Santariškėse, Bajorų kalvų komplekse projektą, tuo metu moduliniai pristatai būtų projektuojami kiekvienai vietai atskirai.

Be Santariškių, naujus darželius ketinama statyti Pašilaičiuose Žemynos gatvėje, Pilaitėje greta I.Kanto, Karaliaučiaus ir Tolminkiemio gatvių bei šalia Pajautos ir Karaliaučiaus gatvių, taip pat E.Čiudakovos gatvėje greta Lazdynų ir Karoliniškių.

„Tai būtų standartiniai darželiai, apie 250 vietų, kiek prireiks investicijų, atsakys konkursai, bet skaičiuojamoji kaina buvo apie 3,5 mln. eurų. Šiemet norėtumėme atsirinkti rangovus, jei rudenį pradėtumėme rangos darbus, tai, skaičiuojame, užtruktų nuo metų iki pusantrų. Modulinių darželių įrengimui esame numatę apie pusę metų“, – BNS sakė vicemeras.

Moduliniai priestatai numatomi prie šių darželių: „Gintarėlio“ Baltupiuose, „Paparčio“ ir „Bitutės“ Šeškinėje, „Pasakos“ Žirmūnuose, „Vandenio“ Fabijoniškėse, „Gabijėlės“ Pašilaičiuose „Strazdelio“, „Medynėlio“ ir „Delfinuko“ Karoliniškėse, „Žilvinėlio“ Justiniškėse, „Atžalėlės“ ir Volungės darželio-mokyklos Antakalnyje. Kiekvienas priestatas leistų sukurti iki šešių naujų darželinukų grupių – apie 120 vietų.

Priestatams įrengti be savivaldybės finansavimo skiriamos ir ES lėšos.

Kiek galėtų kainuoti tokie priestatai, anot V.Benkunsko, kol kas nežinoma, nes panašių projektų Lietuvoje kol kas nėra – savivaldybė numačiusi, kad statybų kaina negalėtų viršyti 1,2 tūkst. eurų už kvadratinį metrą.

Šiemet į darželius jau priimta 7673 vaikų, tikimasi priimti dar apie tūkstantį – iš viso prašymus gegužę pateikė 12,3 tūkst. vaikų tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius