-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

Vilniaus savivaldybės sutartis su „City Service“ nenutraukta

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį nutarė, kad sutartis su „City Service“, kurią neteisėta yra pripažinusi Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), neturi būti nutraukta.
Vilniaus miesto Taryba sutarė pratęsti sutartį su "City Service"
Vilniaus miesto taryba sutarė pratęsti sutartį su „City Service". / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sutarties nutraukimo siekė opozicija. Anksčiau sutarties nutraukimą palaikė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai savivaldybėje, tačiau dabar didžioji dalis jų balsavo prieš sutarties nutraukimą.

Lenkai išrėžė tiesiai: „City Service“ klausimą jie sieja su kitu trečiadienį savivaldybėje pradėtu svarstyti klausimu, kuriuo sprendžiama, ar reorganoizuoti lenkišką Antano Vivulskio mokyklą.

„Balsavimas dėl 62 klausimo, nepykit, privertė pakeisti nuomonę“, – prieš balsavimą dėl sutarties su „City Service“ nutraukimo pareiškė Lenkų rinkimų akcijos atstovas, vicemeras Jaroslawas Kaminskis.

Darbo partija taip pat pareiškė dėl sutarties su „City Service“ nutraukimo balsuosianti laisvai.

Tačiau galiausiai vis tiek buvo priimtas valdančiųjų siūlymas kreiptis į VPT, kad ši tarnyba per teismą siektų sutarties nutraukimo ir pati už tai prisiimtų atsakomybę. Jis taip pat pasiūlė sudaryti darbo grupę, kuri aiškintųsi, ar sutartis miestui yra naudinga.

Primename, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pareiškė, kad Vilniaus savivaldybė turėtų nutraukti 122 mln. litų vertės sutartį su koncerno „Icor“ kontroliuojama nekilnojamojo turto priežiūros bendrove „City Service“ ir, jei reikia, surengti naują konkursą.

VPT įvertino Vilniaus savivaldybės administracijos skelbtą miesto vaikų darželių ir mokyklų pastatų priežiūros bei šilumos ir karšto vandens tiekimo konkursą ir nustatė, kad dalyvių kvalifikacijos reikalavimai dirbtinai ribojo konkurenciją, neužtikrino skaidrumo, todėl savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, o sandoris yra niekinis ir negaliojantis.

Trejų metų 121,73 mln. litų vertės sutartis su „City Service“ pasirašyta pernai, lapkričio 26 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius