Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17

Vilniaus socialiniame būste gyvena balandžiai, balkoną pavertę išviete

Vilniaus mieste socialinio būsto laukia virš 2 tūkst. žmonių, tačiau Žirmūnų mikrorajone esantis socialinis butas jau kurį laiką negyvenamas ir apleistas, o balkone – balandžių lizdai ir išmatos. Greta šio buto gyvenanti Rasa sako, kad rudenį kreipėsi į atsakingą įmonę, kuri žadėjo atkreipti dėmesį, tačiau iki šiol tylu ramu.
Negyvenamo socialinio būsto balkonas
Negyvenamo socialinio būsto balkonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Balkonas tapo balandžių išviete

Kad bute niekas negyvena, Rasa teigia pastebėjusi, kad kaimyniniame balkone lizdus susisuko ir jį apšnerkštė balandžiai. Balkone suverstos šiukšlės, o paukščių išmatos dengia bene visą paviršių.

„Čia gyveno močiutė, bet žinau tiksliai, kad praėjusios vasaros pabaigoje jos jau nebuvo. Nors pagal balandžių kiekį, man atrodo, kad jau prieš tai ji negyveno čia, bet žiemą neatkreipiau dėmesio, neidavau į balkoną. Tačiau tiek laiko butas taip ir stovi tuščias“, – teigia Rasa.

Rasa du kartus kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės įmonę „Vilniaus miesto būstas“, kuri atsakinga už socialinius būstus sostinėje. Įmonėss darbuotojai teigė, kad pasidomės, bet bute iki šiol niekas negyvena, o balkonas netvarkingas.

„Aš pati savivaldybėje ieškojau tos įmonės, kuri prižiūri socialinius būstus, mane nukreipė į ją. Kalbėjo draugiškai, patvirtino, kad tai yra socialinis būstas, sakė pasidomės, paskui dar kartą paskambinau, sakė domisi. Gal manimi labai netikėjo, kai pasakiau, kad bėda yra dėl balandžių. Žiemą dar netrukdo, bet atšilus orams tai ir triukšmas, ir smarvė sklinda“, – kalba Rasa.

Savivaldybė: per mėnesį butas atsilaisvins

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus miesto būstas“ direktoriaus pavaduotojos Rositos Žibelienės teigimu, butas Žirmūnų gatvėje „Vilniaus miesto būsto“ darbuotojų buvo tikrintas ne vieną kartą. Patikrinimo metu patalpose niekas negyveno. Pernai spalį buvo nuspręsta rengti ieškinį dėl nuomininkės iškeldinimo, nesuteikiant kitos gyvenamosios vietos.

„Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs civilinę bylą dėl iškeldinimo iš gyvenamųjų patalpų, nesuteikiant kito gyvenamojo ploto, ieškinį patenkino. Per 30 dienų nuo sprendimo priėmimo dienos apeliacine tvarka šį sprendimą galima skųsti“, – atsakė R.Žibelienė.

Teismo procesas dėl iškeldinimo vyko vasario 6 d.

„Jeigu gyventojai iš buto išsikels geranoriškai, tuomet į jį bus priimta šeima, kuri šiuo metu laukia socialinio būsto eilėje. Jeigu ne, tada „Vilniaus miesto būstas“ turės kreiptis į antstolius dėl priverstinio iškeldinimo“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės rinkodaros ir komunikacijos skyriaus specialistė Neringa Kolkaitė.

Ji pridūrė, kad balandžių apšnerkštą balkoną sutvarkys „Vilniaus miesto būstas“, kai tik galės patekti į butą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius