Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 09

Vilniaus sporto mokyklų reforma sustabdyta

Trečiadienio Vilniaus miesto tarybos posėdyje sporto mokyklų reforma nebuvo pradėta. Vicemerui Gintautui Babravičiui atsiėmus savo teikiamą klausimą dėl sostinės sporto mokyklų reorganizavimo į Vilniaus sportininkų ugdymo centrą, tarybos nariai nepritarė ir siūlymui tik mažinti Vilniaus sporto mokyklų skaičių. Tad kol kas miestas neturi plano, pagal kurį vyktų reorganizacija.
Reforma, kurios taip baiminosi Vilniaus krepšinio mokyklos direktorius A.Naruševičius, kol kas nebus pradėta.
Reforma, kurios taip baiminosi Vilniaus krepšinio mokyklos direktorius A.Naruševičius, kol kas nebus pradėta. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarybos nario Povilo Tamošausko teikiamame projekte buvo siūloma mažinti Vilniaus sporto mokyklų skaičių, pagerinti būrelių veiklą bendrojo lavinimo mokyklose, įvesti sistemą, kaip vaikai turėtų būti atrenkami į sporto mokyklas. „Tokiu būdu nebūtų sugriauta dabar gyvuojanti sportininkų ugdymo sistema“, – sakė projekto iniciatorius P.Tamošauskas. Vadovaujantis šiuo projektu per metus būtų sutaupoma apie 1 mln.Lt.

Tačiau nors šį projektą svarstymų metu palaikė įvairūs miesto tarybos komitetai, posėdžio metu vis dėlto jam nepritarta. Kitas projektas, kuriame buvo siūlyta visas Vilniaus sporto mokyklas sujungti į vieningą centrą, sulaukė daug kritikos. Vis dėlto miesto vadovai tikino, kad tai būdas sutaupyti apie 1,5 mln. Lt, nes mažėtų mokyklų vadovų, administracijos darbuotojų. O tie pinigai leistų pagerinti sporto mokyklų infrastruktūrą. Kadangi šis projektas iš viso nebuvo svarstomas, sporto mokyklų vadovai gali lengviau atsidusti – bent jau šiais mokslo metais reforma neturėtų būti vykdoma.

Vilniaus sporto mokyklų vadovai būsima reforma, kai mokyklos sujungiamos į vieną sportininkų ugdymo centrą, nebuvo patenkinti. Anot Vilniaus krepšinio mokyklos direktoriaus Antano Naruševičiaus, tinkamiausias variantas palikti didžiausias mokyklas – futbolo ir krepšinio – atskiras, nes juose vyksta daug įvairių varžybų, lanko daug vaikų.

„Man atrodo, kad šis taupymas neatneš jokios naudos, tik žalą sportui, jo masiškumui ir vaikų atitraukimui nuo žalingo gatvės gyvenimo. Vieningas sporto ugdymo centras nėra gerai, mes iš kolūkių tik išėjome, o dabar vėl norime juos kurti“, – prieš šio klausimo svarstymą sakė ilgametis Vilniaus krepšinio mokyklos vadovas.

Kasmet Vilniaus miestas sportui skiria 14 mln. Lt, tačiau šių pinigų neužtenka, nuolat svarstoma, kur rasti papildomų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius