-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 10

Vilniaus taksi vairuotojų profsąjungos kūrėjas atleidžiamas iš darbo

Po šią savaitę taksi įmonėse vykusių kratų įsikūrusios Vilniaus taksi darbuotojų profesinės sąjungos atstovas Andrejus Kotovičius netenka darbo taksi įmonėje „Ekipažas“. A.Kotovičius įsitikinęs: darbo jis netenka dėl veiklos profsąjungoje ir vizito pas Vilniaus merą Artūrą Zuoką, kuriame buvo kalbama apie taksi ateitį sostinėje.
Taksi
Taksi / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Atviru tekstu man pasakyta dar pirmadienį, kad jis („Ekipažo“ direktorius Andrejus Plisko red.past.) vis tiek ras pretekstą mane atleisti, o šiandien mane gražia forma atleido iš darbo. Jie tiesiog bijo, kad tas triukšmas į viešumą iškels visą situaciją“, – 15min.lt sakė A.Kotovičius.

Priežastis – vizitas pas A.Zuoką

Įmonės vadovas, pasak A.Kotovičiaus, ypač supyko dėl to, kad jo darbuotojas ketvirtadienį apsilankė Vilniaus mero Artūro Zuoko organizuotame susitikime su taksi vairuotojais.

„Aš vakar buvau susitikime su meru neva savo darbo metu ir man dėl to inkriminuojama pravaikšta. Šiandien dar turėjau dirbti, bet mano porininkas, su kuriuo kartu dirbame tuo pačiu automobiliu, pasakė, kad mano dokumentai, tarifų kortelė, kelionlapiai jau yra paimti iš mašinos. Reiškia dirbti nebegalėsiu, o už tai taip pat gali užrašyti pravaikštą“, – pasakojo pašnekovas.

 

Faktiškai alga vis tiek yra tas „vokelis“, kuris lieka atidavus duoklę įmonei ir sumokėjus už degalus, – sako A.Kotovičius.

 

„Ekipažo“ direktorius A.Plisko 15min.lt patvirtino, kad taksi darbuotojų profsąjungos atstovas A.Kotovičius yra atleidžiamas iš darbo nuo vasario 14 dienos dėl to, kad ketvirtadienį ryte užsiėmė „savo reikalais“.

„Šiandien jam laišką pasiunčiau, kad jis bus atleistas. Jis buvo priimtas bandomajam trijų mėnesių laikotarpiui ir jis mums nepatinka, nes darbo metu ne dirba, o važinėja savo reikalais. Profsąjungos reikalais galima rūpintis po darbo, bet man reikia, kad žmonės galėtų išsikviesti taksi, o vakar jis mašiną paėmė 7 val. ryto, o dirbti pradėjo tik 11val. Tik dėl šito“, – paaiškino A.Plisko.

 

Išsigando viešumo?

Taksi įmonės „Ekipažas“ tarp daugiau nei 30 pirmadienį Valstybinės mokesčių inspekcijos tikrintų įmonių nebuvo. Tačiau šioje įmonėje dirbantis A.Kotovičius teigia, jog tai nereiškia, kad ši įmonė neslepia mokesčių. Todėl, pasak pašnekovo, įmonės direktorius ir pabūgo, kad į profsajungą įsijungę jo įmonės darbuotojai ims į viešumą kelti visas negeroves.

„Jis suprato, kad firmoje dirba žmogus, kuris mato virtuvę, kuri iš tikrųjų niekuo nesiskiria nuo tos virtuvės, kuri buvo Žaliųjų ežerų gatvėje (čia įsikūrusiose taksi įmonės įtariamos slėpusios mokesčius – red.past.), tik mastelis kitoks: bendra suma nesumokėtų mokesčių mažesnė, žmonės forminami visu etatu, nors tam pačiam minimumui. Faktiškai alga vis tiek yra tas „vokelis“, kuris lieka atidavus duoklę įmonei ir sumokėjus už degalus“, – tvirtina A.Kotovičius.

Dėl to, pasak pašnekovo, net ir esant įsitikinę, kad atleidimas iš darbo nepagrįstas, realiai neturi galių kam nors pasiskųsti.

„Čia ir yra ta blogybė tokios sistemos, kad žmogus yra visiškai neapsaugotas, net ir būnant įformintam minimumui, darbo specifika ir kultūra yra nusistovėjosi tokia, kad žmogumi galima atsikratyti per 5 min, jei jis kažkuo neįtiko ar nepatiko. Aš kitose firmose irgi buvau atleistas, kai kelis kartus atiduodamas pinigus paklausdavau, kur yra kasos pajamų orderis. To užtekdavo, kad mane atleistų“, – prisimena ne vienoje taksi įmonėje Vilniuje dirbęs A.Kotovičius.

Pasak jo, šiuo metu taksi darbuotojų profsąjunga vienija apie 100 žmonių, tačiau dauguma jų yra linkę profsąjungai priklausyti tik anonimiškai.

„Nežinau, kiek iš to šimto viešai patvirtintų esantys profsąjungoje. Jie visi bijo būti atleisti“, – 15min.lt sakė A.Kotovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius