Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2012 02 15

Vilniaus taksistai buriasi į profsąjungą

Pasinaudoti Vilniaus savivaldybės siūlomomis paslaugomis taksistai neskuba, tačiau žada nedelsdami sukurti aktyvią profsąjungą, kuri gintų šio verslo darbuotojus.
Taksistai streikavo
Taksistai streikavo / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Mažiausiai penkių taksi firmų darbuotojai, iš viso per 30 žmonių, trečiadienį planuoja susitikimą, kuriame žada aptarti ir nepriklausomos profesinės sąjungos kūrimo galimybes, trečiadienį informuoja dienraštis „Vilniaus diena“.

Iniciatyvinės grupės atstovas taksistas Ruslanas Platočius informavo, kad šiame susitikime vairuotojai ir kiti taksi įmonių darbuotojai planuoja aptarti ne tik profesinių sąjungų steigimą, bet ir pasikalbėti apskritai apie šiame versle dirbančių žmonių ateitį. „Žinoma, daugiausia dėmesio bus skiriama profsąjungoms kurti, planuojame aptarti profesinės sąjungos tikslus ir užduotis. Tai turėtų būti organizacija, į kurią galėtų įstoti ne tik taksi vairuotojai, bet ir visi su taksi verslu susiję darbuotojai – operatorės, garažų darbininkai“, – dėstė pašnekovas.

R.Platočius teigė, kad profsąjunga, kai tik ji bus sukurta, greičiausiai bandys įsilieti į Lietuvos profesines sąjungas vienijančią organizaciją „Solidarumas“. Lietuvos profesinių sąjungų susivienijimo „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jasinskienė teigė, kad kol kas taksistai į jų organizaciją nesikreipė.

Pasak sostinės savivaldybės Miesto transporto skyriaus vedėjo Evaldo Matonio, dėl taksi leidimų savivaldybėje apsilankė pora dešimčių interesantų. Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintas Bliuvas patvirtino, kad šiuo metu savivaldybėje vyksta intensyvus darbas dėl taksi dispečerinės kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius