Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Vilniaus taryba pritarė šilumos ūkio sutarties peržiūrėjimui

„Tvarkietis“ Gediminas Rudžionis atkaklumu pasiekė savo tikslą – Vilniaus miesto taryba pritarė jo siūlymui iš esmės peržiūrėti Vilniaus šilumos tinklų, Vilniaus miesto savivaldybės, „Vilniaus energijos“ ir „Dalkios“ sutartį. Iki šiol kelis kartus teiktas siūlymas pritarimo nesulaukdavo.
Anot savivaldybės kontrolieriaus, šilumos ūkio nuomos sutartis vilniečiams nėra palanki.
Šilumos ūkio nuomos sutartį ketinama peržiūrėti. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Vilniaus taryba

G.Rudžionis peržiūrėti, anot jo, miestui ir jo gyventojams nenaudingą sutartį, siūlė jau ne vieną kartą, tačiau iki šiol tam tarybos nariai nepritarė. Šįkart klausimo pateikimui pritarta bendru sutarimu – prieštarauti nepanoro nė vienas tarybos narys. Tiesa, kaip vyks sutarties peržiūrėjimas ir ar ji iš viso bus peržiūrėta, kol kas nežinoma, šiuo klausimus taryba dar turės spręsti, tačiau žalia uždegta bent pradėti šį procesą.

„Gerbiamas Rudžionis taip atkakliai stengiasi šį klausimą tarybai pateikti, kad turėtume vieną kartą pritarti“, – sakė konservatorius Raimundas Alekna.

Vilniaus šilumos ūkis Prancūzijos bendrovei „Dalkia“ buvo išnuomotas 2002 metais, sutartis galioja iki 2017–ųjų. „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija nuolat ragino miesto vadovus šią sutartį nutraukti arba bent jau ją peržiūrėti, pataisyti kai kuriuos, itin šilumos vartotojams nepalankius dalykus.

Sutarties pratęsimui nepritarta

Birželio mėnesį Vilniaus taryboje buvo siekiama sutartį pratęsti dar 20–čiai metų, iki 2037 metų. Šio pasiūlymo teikėjai teigė, kad tik tokiu būdu bus įgyvendinti Europos Sąjungos reikalavimai mažinti taršą ir pereiti prie biokuro naudojimo. Tačiau daug diskusijų sukėlęs projektas tarybos daugumos palaikymo nesulaukė.

Tarybos daugumos nuomonę galėjo pakeisti naujos valdančios koalicijos formavimas. Prie valdančiųjų Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų, socialdemokratų, liberalcentristų sutinka prisijungti ir Liberalų sąjūdžio frakcija, turinti keturis narius. Tačiau pagrindinis jų reikalavimas susijęs būtent su šilumos ūkio nuoma.

„Mes norime, kad šilumos ūkio nuomos sutartis būtų arba peržiūrėta, arba bent jau vartotojų situacija nepablogėtų iki sutarties galiojimo laiko pabaigos“, – yra pareiškęs Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Arūnas Štaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius