Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 11

Vilniaus taryba skyrė 2,2 mln. Lt steigti papildomas priešmokyklines ir ikimokyklines grupes

Vilniaus taryba pritarė siūlymui skirti 2,2 mln. Lt papildomų priešmokyklinių ir ikimokyklinių grupių steigimui, nemaža jų dalis įsikurs bendrojo lavinimo mokyklose.
Spaudos konferencijos akimirka
Vaikų darželis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2,2 mln. Lt suma iš savivaldybės biudžeto bus panaudota įsigyti darželinukų ir priešmokyklinukų ugdymui reikalingas priemones, baldus, lovytes, čiužinius. Dalis lėšų numatyta patalpų kapitaliniam remontui ir įrengti naujas patalpas.

Nuo birželio 1 d. iki šiandien jau yra įsteigta 20 papildomų įvairaus amžiaus darželinukų grupių. Patalpos bus tvarkomos, įsigyjama įranga ir metodinės priemonės, steigiamos naujos darželinukų ir priešmokyklinukų grupės iki pat rugsėjo mėn.

Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina, kad jos Švietimo skyriaus prioritetinė veiklos kryptis šiuo metu yra patenkinti 1,5 tūkst. tėvų prašymus, kurių vaikai vis dar neturi vietos darželiuose. Tarp jų daugiau nei pusė vaikų – ne vilniečiai.

Kai kurioms sostinėje esančioms priešmokyklinukų, t.y. 6–7 m. vaikų grupėms bus siūloma įsikelti į patalpas, esančias mokyklose šalia darželių, kai šios bus sutvarkytos ir įrengtos. Šiuo metu vaikų tėveliai jau yra informuojami apie tokią galimybę. Tiesa, nemaža dalis tėvų tokiomis permainomis nepatenkinti, esą mokyklose ne vieta tokiems mažiems vaikams, o ir nežinia, ar pavyks laiku įrengti patalpas.

Savivaldybė tvirtina, kad šis projektas galutinai bus įgyvendintas pritarus tėvų ir mokyklų bendruomenėms. Jeigu tėvai nesutiks išsikelti iš darželių ir savo atžalų leisti į naujai sutvarkytas patalpas mokyklose, pastarosios bus paliktos mokyklų reikmėms.

Apžiūrėti patalpas ir pareikšti savo galutinę nuomonę tėveliai galės antroje rugpjūčio mėnesio pusėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius