Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 29

Vilniaus tarybai gali tekti rinkti kitą vicemerą – Jonas Pinskus išrinktas į Seimą

Darbą pradėjus naujos kadencijos Seimui, permainų vėjai gali papūsti ir Vilniaus miesto savivaldybės taryboje. Nors meras Artūras Zuokas ir jo vadovaujama sąjunga „Taip“ neperžengė 5 proc. ribos, tačiau tarp patekusiųjų į parlamentą – aštuoni sostinės tarybos nariai iš kitų partijų. Tarp jų yra ir vienas iš vicemerų, „darbietis“ Jonas Pinskus.
Artūras Zuokas ir Jonas Pinskus
Artūras Zuokas (k.) gali tekti ieškoti kito pavaduotojo, jeigu Jonas Pinskus pasirinks Seimo nario kėdę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuose Seimo rinkimuose tarp išrinktųjų pateko ir aštuoni Vilniaus tarybos nariai. Daugiausiai – net keturi – tarybos nariai gali pasikeisti Darbo partijos frakcijoje. Tarp jų atsidūrė ir vicemeras J.Pinskus. Nors jam nepavyko sulaukti pakankamai paramos vienmandatėje Lazdynų apygardoje, tačiau pagal partijos sąrašą jis jau yra tarp išrinktųjų.

Tiesa, ar keis vicemero postą į Seimo nario kėdę, J.Pinskus neskuba atsakyti. „Esu komandos žmogus. Ir čia, ir čia yra atsakingos pareigos. Kaip lieps partija – taip ir bus“, – sakė vicemeras.

Taip pat buvo ir tuomet, kai tuometiniam Seimo nariui J.Pinskui teko po 2011 metų savivaldos rinkimų apsispręsti dėl darbo Vilniaus taryboje – galutinį sprendimą tuomet irgi priėmė partija. Apie dabartines permainas J.Pinskus teigia kol kas su partijos vadovybe ir kolegomis nesikalbėjęs – jiems esą dabar „ne iki to“.

Tikslaus laiko, kada paskelbs galutinį sprendimą, J.Pinskus neatskleidė, bet tai esą bus aišku per artimiausias kelias savaites.

Tačiau Vilniaus mero pavaduotojas neslėpė: seimūno kėdė jam nelabai patraukli, nes jam labiau prie širdies konkretūs darbai. Paklaustas, ar tai galėtų reikšti, jog būtent jis užimtų, tarkim, aplinkos ministro kėdę, jeigu Darbo partija dirbs valdančiojoje daugumoje, J.Pinskus nenorėjo prognozuoti. Tai, jo manymu, per ankstyvi spėliojimai ir klausimai. Kalbos, kad vicemeras save jau mato būtent Aplinkos ministerijos vadovo kėdėje, sklandė dar prieš Seimo rinkimus.

J.Pinskui kartu su žmona Živile Pinskuviene šie rinkimai nepraėjo labai sklandžiai – jiems teko teisintis dėl internete pasklidusio vaizdo įrašo, kuriame girdisi, kaip deramasi dėl galimybės papirkti rinkėjus, kurie reitinguodami „darbiečius“ į pirmas vietas iškeltų šiuos sutuoktinius ir keletą kitų partijos atstovų. J.Pinskus šį įrašą pavadino provokacija.

Be J.Pinskaus į Seimą pateko dar trys Vilniaus savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcijos atstovai – Šarūnas Birutis, Jolanta Gaudutienė ir Sergejus Ursul. Pastarasis – Naujosios Vilnios vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Du frakcijos narius gali tekti pakeisti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Vanda Kravčionok ir Juzefas Kvietkovskis išrinkti į Seimą daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Į Seimą tikrai keliaus ir Lazdynų rinkimų apygardoje laimėjęs buvęs ilgametis šios seniūnijos seniūnas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Algis Strelčiūnas. Mandatą iškovojo ir socialdemokratas Juras Požėla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius