Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 12 /15:14

Vilniaus universitetas steigs mokslo ir inovacijų centrą su Lankasterio universitetu

Vilniaus universitetas ketvirtadienį pranešė, kad steigs mokslo ir inovacijų centrą kartu su Anglijos Lankasterio universitetu.
Jėzuitų paveldas Vilniaus universitete
Jėzuitų paveldas Vilniaus universitete / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Vilniaus universiteto (VU) rektorius prof. Rimvydas Petrauskas Jungtinės Karalystės ambasadoje pasirašė memorandumą su Lankasterio universitetu, kuriuo susitarta dėl mokslo ir inovacijų centro R-E-D (angl. Research, Engagement and Delivery) sukūrimo VU Verslo mokykloje. Vienas pagrindinių naujojo centro tikslų – mokslo potencialo stiprinimas Lietuvoje ir visame Centrinės Europos regione, plėtojant antrepenerystės ir inovacijų ekosistemą, stiprinant aukštos kokybės mokslo ir verslo partnerystę bei verslo studijas.

VIDEO: Vilnius University and Lancaster University sign the memorandum establishing joint R-E-D Centre

„Tai išskirtinis įvykis VU ir visam Lietuvos aukštajam mokslui. Puikią tradiciją turintis Jungtinės Karalystės universitetas po ilgai trukusių derybų pasirinko būtent mūsų universitetą verslumo ir inovacijų veikloms kurti ir plėtoti. Šis žingsnis leis dar labiau įtvirtinti mokslu grįstų žinių svarbą Lietuvoje, duos teigiamą tarptautinio bendradarbiavimo pavyzdį, padės stiprinti mokslo ir verslo partnerystę. Galime pelnytai pasidžiaugti VU Verslo mokyklos lyderyste šioje srityje“, – teigia VU rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas.

Liucina Mackialo nuotr./VU rektorius prof. dr. R. Petrauskas
Liucina Mackialo nuotr./VU rektorius prof. dr. R. Petrauskas

Šis susitarimas – tai naujos kokybės kryptis Lietuvos aukštajame moksle. Kitaip nei tradicija tapęs bendradarbiavimas skatinant tarptautinį mobilumą, inicijuojant bendrus mokslo projektus ir kuriant jungtinius tinklus, su šia partneryste į Lietuvą ateina pasaulyje pripažintas universitetas, kuris sustiprins Lietuvos mokslo potencialą, kartu su VU Verslo mokykla plėtos aukšto lygio mokslinius tyrimus, stiprins Lietuvos startuolių ekosistemą, skatins inovacijų plėtrą ir prisidės prie aukštojo mokslo konkurencingumo didinimo. VU ir Lankasterio universiteto susitarimas apima ir bendradarbiavimą studijų srityje, kuriuo siekiama plėtoti verslo studijas ir mokymąsi visą gyvenimą.

Liucina Mackialo nuotr../VU rektorius prof. dr. R. Petrauskas, dr. Birutė Miškinienė, Jungtinės Karalystės ambasadorius Johnas Brianas Olley, prof. dr. Saulė Mačiukaitė-Žvinienė ir dr. Artūras Vasiliauskas
Liucina Mackialo nuotr../VU rektorius prof. dr. R. Petrauskas, dr. Birutė Miškinienė, Jungtinės Karalystės ambasadorius Johnas Brianas Olley, prof. dr. Saulė Mačiukaitė-Žvinienė ir dr. Artūras Vasiliauskas

„Nuoširdžiai sveikinu Vilniaus ir Lankasterio universitetus užmezgus šią reikšmingą strateginę partnerystę, sustiprinsiančią dvišalį bei tarptautinį Jungtinės Karalystės ir Lietuvos bendradarbiavimą ypač svarbioje mokslinių tyrimų ir studijų srityje, siekiančioje transformuoti mūsų šalių ekonomikas ir gyvenimo kokybę“, – sako Jungtinės Karalystės ambasadorius Johnas Brianas Olley.

Per ateinančius dvejus metus VU Verslo mokykla ir Lankasterio universiteto Vadybos mokykla turės parengti veiksmų programą, kuria bus siekiama, kad VU Verslo mokykla taptų stipriausia verslo mokykla Centrinėje Europoje.

„Lietuvos aukštojo mokslo sistemoje įvyko daug pozityvių pokyčių gerinant studijų kokybę, mokslo ir inovacijų konkurencingumą, stiprinant šalies mokslo potencialą. Kartu su šiais pokyčiais šalies universitetai tapo ir potencialiais pasaulinės rinkos žaidėjais. Pagrindinė Lietuvos aukštojo mokslo ateities kryptis yra tarptautiškumas ir tarpdiscipliniškumas – taip Lietuvos aukštosios mokyklos ir toliau stiprins mūsų šalies švietimo sistemą.

Šiandien stipriausiose pasaulio valstybėse verslo mokyklos yra inovacijų plėtros įgūdžių ir mokymo procesų naujovių katalizatoriai. Į Lietuvą ateinant pasaulinio lygio universitetui, VU atveriamos naujos galimybės lyderiauti Europoje“, – teigia Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė prof. dr. Saulė Mačiukaitė-Žvinienė.

Akimirka is transliacijos
Akimirka is transliacijos

Susitarimą pasirašė VU rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas ir Lankasterio universiteto vicekancleris prof. Simonas Guy. Dėl pandeminės situacijos pasaulyje sutartis buvo pasirašyta virtualioje ceremonijoje, tiesiogiai transliuotoje iš Jungtinės Karalystės ambasados Vilniuje ir Lankasterio universiteto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius