Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

Vilniaus vadovai apie Kalėdų eglę už 230 tūkst.: jei ne 700 m. jubiliejus, turėtume mažą ir kuklią

Prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose kilo daugybė diskusijų apie būsimąją šių metų Vilniaus Kalėdų eglę, kurios kaina sieks net 231 tūkst. eurų. Esą tokia suma neadekvati, kai pasaulis stengiasi švęsti tyliau ir kukliau. Tačiau miesto vadovai sako, kad brangiai kalėdinei puošmenai Vilniuje esama priežasčių. Ir visų pirma – 700 metų jubiliejus.
Kalėdų eglės įžiebimas Vilniuje
Kalėdų eglės įžiebimas Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dėl brangios kalėdinės eglės klausimą sostinės tarybos posėdyje iškėlė opozicijos politikas Žilvinas Šilgalis: „Visi mes tokiame sunkesniame laikotarpyje dėl įvairių dalykų. Ir tos kainos žmones erzina, ir visa kita, visuomenė jautri. Sakykite, ta kalėdinė eglė labai brangi, ji tikrai sukėlė didelį ažiotažą, daug klausimų, matyt, ne be reikalo.

Man klausimas, kaip organizuojami šitie konkursai, juk, aš suprantu, jeigu tu kažką skelbi ir nenurodai kainų ribos, tai ir milijoną pasiūlys. Jeigu vienas pasiūlys, negi savivaldybė jį ir pasirinks? Kodėl nėra uždedamos protingos ribos? Ar jums atrodo, kad šiuo laikotarpiu ta kaina yra adekvati ir tokia turėtų būti?

Už kalėdinę eglę 250 tūkst., istorijoje dar nėra taip buvę nei Lietuvos, nei kažkokių miestų. Visi stengiasi tokius renginius daryti kuklesnius, o Vilnius eina priešinga kryptimi. Man tikrai sunkiai suvokiama, kodėl taip yra.“

Į tai atsakydamas meras Remigijus Šimašius pareiškė, kad jis pats visada būtų už tai, kad eglė būtų maža, su mažai lempučių, daug jaukesnė ir pigesnė.

„Ačiū Dievui, miestas ne toks, kad vien meras viską sprendžia, yra komisija, apsisprendimai ir tvarka“, – sakė meras, paragindamas plačiau apie tai paaiškinti savo pavaduotoją, kuri ir kuruoja kalėdinių renginių organizavimą, Editą Tamošiūnaitę.

Vicemerė visų pirma paaiškino, kad kainų savivaldybė nereguliuoja, esą kokios rinkos kainos, už tiek ir tenka pirkti paslaugą.

„Buvo atviras, viešas konkursas, pasiūlymą vieną gavome. Kokį gavome, tokį ir turime. Žinoma, nepamirškime, kad įžengiame į 700 metų jubiliejų. Ir aš galiu patikinti, turbūt ir meras, ir visi čia sėdintys gali, jeigu nebūtų jubiliejiniai metai, galimai mes mažutę, minimalistinę žaliaskarę pastatytume.

Bet turime įsivertinti, kad metai jubiliejiniai, tie metai Vilniui labai svarbūs, bus daug renginių ir jubiliejiniams renginiams skirta ne 250 tūkst., tikriausiai milijonai yra skirti. Irgi renginiams, ne kokiems infrastruktūriniams ar išliekamiesiems dalykams“, – kalbėjo E.Tamošiūnaitė.

Ji taip pat sakė, kad Vilniaus kultūros centro atstovai gali ateiti ir pristatyti visus dokumentus, pirkimo eigą.

Kiek anksčiau Vilniaus miesto savivaldybė informavo: „Šią vasarą buvo vykdytas supaprastintas atviras pirkimų konkursas dėl Vilniaus kalėdinės eglės Katedros aikštėje nuomos ir puošimo. Kvietimą dalyvauti pirkime priėmė keturi paslaugų teikėjai.

Pirkime buvo gautas vienas pasiūlymas, kurio teikiamų paslaugų kainą sudaro 191 495,87 eurų bei 40 214, 13 eurų pridėtinės vertės mokestis. Viešąjį pirkimą laimėjo UAB „Švenčių studija“. Sutartis su įmone yra pasirašyta.“

Priežasčių, kodėl pagrindinės Vilniaus ir šalies Kalėdų eglės kaina išaugo kelis kartus, yra ne viena. Visų pirma – išaugusios medžiagų ir žmogiškųjų išteklių kainos, teigė savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius