Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 04 19

Vilniaus valdžia įmonėms skolas mokės iš transporto lengvatoms skirto fondo

Į skolas įklimpusi Vilniaus savivaldybė miestą prižiūrinčioms bendrovėms skolas atiduos pasinaudodama pinigais, skirtais transporto lengvatoms padengti, antradienį rašo „Vilniaus diena“.
Pinigai
Pinigai / E. Jankausko / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Įmonėms „Rasų valda“, „Fegda“, „Keluva“, „Naujamiesčio būstas“ ir Vizualinių komunikacijų studija miesto valdžia taip atiduos daugiau kaip 5 mln. litų skolų. Pati didžiausia suma, maždaug 2,5 mln. litų, bus išmokėta kelininkų bendrovei „Fegda“.

Savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus teigia, kad skubotai ieškoti būdų atiduoti skolas verčia atkakliai nusiteikę įmonių vadovai – jie nuolat grasina teismais ir antstoliais.

„Savivaldybė dabar skolinga miestą tvarkančioms bendrovėms, tad atiduoti būtinai reikia. Mus tos įmonės jau gąsdina antstoliais, negalim laukti paskolos pinigų, reikia atsiskaityti netrukus“, – sakė E.Kačkus.

Savivaldyės atstovo teigimu, visi skoloms grąžinti paimti pinigai nedelsiant bus grąžinti, o transporto lengvatų reikalų tokie finansiniai procesai nepaveiks.

„Mūsų tie pinigai, mes ir sprendžiam, ką su jais daryti. Lėšos bus imamos iš transporto lengvatoms skirto fondo, bet tai tikrai nereiškia, kad pinigų kam nors pritrūks. Manau, kad užteks ir skoloms padengti, ir kitiems reikalams sutvarkyti“, – tvirtino E.Kačkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius