-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Vilniaus valdžia netrukus ieškos automobilių aikštelių, gatvių apšvietimo, mokyklų atnaujinimo rangovų

Vilniaus valdžia artimiausioje ateityje ketina pastatyti dvi požemines automobilių stovėjimo aikšteles, atnaujinti gatvių apšvietimą bei koncesijos būdu atnaujinti 19 darželių ir mokyklų.
Rekonstruojant skverą tarp Arklių ir Visų Šventųjų gatvių ketinama iškelti automobilių stovėjimo aikštelę ir įrengti pėsčiųjų zoną.
Vilniaus centre kartais sunku rasti, kur palikti automobilį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rudenį Vilniaus savivaldybė skelbs viešuosius šių projektų rangovų konkursus, teigia sostinės meras Artūras Zuokas. Anot jo, gatvių apšvietimo atnaujinimo konkursas bus tarptautinis.

„Tai yra tarptautinis, didelis, sudėtingas ir įdomus projektas“, – BNS ketvirtadienį sakė miesto meras.

Anot A.Zuoko, jei bus paruošti ir priimti reikalingi dokumentai, bus skelbiamas konkursas dėl darželių ir mokyklų atnaujinimo.

„19 ugdymo įstaigų – mokyklų, darželių – bus paskelbti konkursai dėl modernizavimo, tvarkymo ir eksploatavimo pagal viešosios ir privačios partnerystės modelį“, – BNS sakė meras.

A.Zuokas teigė, kad automobilių stovėjimo aikštelių statybos Vilniaus senamiestyje konkursą planuojama skelbti rugsėjo pabaigoje.

„Tikiuosi, kad rugsėjo mėnesio pabaigoje jau turėsime leidimą ir skelbsime konkursą dėl dviejų aukštų požeminės automobilių stovėjimo aikštelės prie Operos ir baleto teatro. Aš manau, kad tik pastatę šią aikštelę, pastatę aikštelę Pylimo gatvėje (A.Stulginskio ir A.Smetonos gatvių sankirtoje – BNS), kitoje Senamiesčio pusėje – nuo Maironio gatvės, tik tuomet mes galėsime kalbėti apie tranzito ribojimo galimybę Vilniaus mieste“, – konferencijoje kalbėjo miesto meras.

Šiuo metu išlaikyti apšvietimo tinklus miestui kainuoja apie 14,5 mln. litų per metus, o norint atnaujinti miesto apšvietimo tinklus, reikėtų investuoti apie 100 mln. litų.Anksčiau skelbta, kad privatus investuotojas perims valdyti dvi jau esamas aikšteles – požeminę Gedimino prospekte ir antžeminę – Tilto gatvėje, ir per 3–5 metus pastatys dvi naujas požemines aikšteles – 505 vietų J.Lelevelio ir A.Vienuolio gatvių sankirtoje ir 310 vietų – A.Stulginskio ir A.Smetonos gatvių sankirtoje. Už dabartinių aikštelių perėmimą investuotojas į savivaldybės biudžetą sumokėtų 20 mln. litų vienkartinį mokestį, po to kasmet – po 2 mln. litų. Po 25 metų aikštelių valdytojas jas neatlygintinai grąžintų Vilniaus savivaldybei.

Be minėtų projektų, įmonė „Susisiekimo paslaugos“ netrukus skelbs tarptautinį konkursą pirkti 308 naujus transporto priemonių stovėjimo bilietų automatus, maitinamus saulės energija.

Buvęs sostinės meras Raimundas Alekna yra minėjęs, jog sostinės valdžia ketina perduoti miesto apšvietimo tinklus į privačias rankas, o naujo jų šeimininko bus ieškoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Pasak spaudos, šiuo metu išlaikyti apšvietimo tinklus miestui kainuoja apie 14,5 mln. litų per metus, o norint atnaujinti miesto apšvietimo tinklus, reikėtų investuoti apie 100 mln. litų, todėl verslininkai dešimčiai metų ar dar ilgesniam laikui taptų tinklų šeimininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius