-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 02

Vilniaus valdžia nuėmė K.Škirpos alėją žymintį lipduką, žada kreiptis į policiją

Vilniaus savivaldybė nukabino Trispalvės alėjoje prie Gedimino pilies sausio 1-ąją užklijuotą lipduką su Kazio Škirpos alėjos pavadinimu bei žada kreiptis į policiją dėl vandalizmo. Kai BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis, lipdukas su ankstesniu neseniai pervadintos alėjos pavadinimu nuimtas ketvirtadienį.
K.Škirpos alėja
K.Škirpos alėja prieš pakeičiant jos pavadinimą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Lipdukas jau nuplėštas, mes kreipsimės į policiją, nes tai – eilinis vandalizmo aktas. Bent jau administracijos požiūriu, tai yra savavaldžiavimas, o jį apibrėžia keli Baudžiamojo kodekso straipsniai. Tai yra Vilniaus miesto tarybos sprendimo nepaisymas, nes taryba apsprendžia gatvių pavadinimus, o ne kas nori“, – BNS sakė administracijos vadovas.

15min nuotr./Taip atrodė užklijuotas alėjos pavadinimas
15min nuotr./Taip atrodė užklijuotas alėjos pavadinimas

Diplomato bei karininko K.Škirpos vardo alėją sostinės savivaldybė liepos pabaigoje pervadino į Trispalvės alėją. Tokį sprendimą Vilniaus valdžia grindė viešai deklaruotomis K.Škirpos antisemitinėmis pažiūromis.

K.Škirpos atminimo įamžinimo gynėjai akcentuoja jo vaidmenį valstybingumui – jis 1919 metais sausio 1-ąją kartu su kitais Lietuvos savanoriais Gedimino pilies bokšte iškėlė Lietuvos trispalvę, ėjo svarbias diplomatines pareigas tarpukariu ir priešinosi sovietų okupacijai.

Minint Lietuvos vėliavos dieną, trečiadienį Vilniaus centre kai kurie aktyvistai laikė plakatus su K.Škirpą remiančiais plakatais – juose greta K.Škirpos nuotraukos buvo užrašas „Tauta savo didvyrius žino!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius