-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 11

Vilniaus valdžia persistengė bausdama rūkalius

Sostinės teismas nutarė, kad nuorūka, numesta ant šaligatvio, nėra verta 350 litų, kiek ją įvertino savivaldybė – bauda sumažinta penkis kartus.
Peleninė
Peleninė / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.
Temos: 1 Savivaldybė

Ieškinį nubaustas vilnietis teismui pateikė birželį. Tai pirmas atvejis, kai teismas nutarė, kad vasaros pradžioje rūkalių medžioklę pradėjusi savivaldybė už tokio pobūdžio pažeidimą baudžia per griežtai, rašo „Vilniaus diena“.

Kaip teigė sostinės savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas, šiuo metu nagrinėjimo laukia dar viena analogiška byla.

Nors bauda gerokai sumažinta, G.Tamošiūnas tai įvertino palankiai. „Teismas baudos juk neanuliavo, o ją tik sumažino. Tai reiškia, kad baudos už šiukšlinimą skirtos teisėtai“, – tvirtino savivaldybės specialistas.

Per pirmus du rūkalių medžioklės sezono mėnesius vilniečiams skirta daugiau kaip 10 tūkst. litų baudų. Birželį už numestą nuorūką nubausta 13 žmonių, bendra baudų suma – beveik 4 tūkst. litų.

Liepą skaičiai išaugo: nubausti 23 rūkaliai, jiems skirta beveik 6,5 tūkst. litų baudų. Jei visi nubaustieji per teismą baudas susimažintų iki 70 litų, iš baudų kraičio savivaldybei teliktų trupiniai – 2,5 tūkst. litų.

G.Tamošiūno teigimu, rugpjūtį pričiuptų rūkalių skaičius pastebimai sumažėjo. Tačiau pašnekovas tai daugiau sieja su vasaros sezonu, o ne su pagerėjusia miestiečių kultūra. „Mieste paprasčiausiai mažiau žmonių, o ir pareigūnų buvo mažiau, daugelis atostogavo“, – aiškino pašnekovas.

G.Tamošiūnas prognozuoja, kad šį mėnesį pričiuptų pažeidėjų skaičius vėl išaugs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius