-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 20

Vilniaus valdžia reorganizuos sporto mokyklas

Vilniuje nuo kitų metų pradžios planuojama reorganizuoti savivaldybei priklausančias sporto mokyklas, visų atskiras administracijas sujungiant į vieną bendrą įstaigą. Iš šiuo metu 10-yje sporto mokyklų dirbančių 150 administracijos darbuotojų liks 58 žmonės, kiti bus atleisti.
Tinklinio aikštynas prie Baltojo tilto šiemet vasaros sezoną turėtų pasitikti nauja danga ir tribūnomis.
Vilniaus miesto valdžia užsimojo iki kitų metų reorganizuoti jai priklausančias sporto mokyklas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki šių metų gruodžio 8 dieną vyksiančio sporto kongreso Vilniaus miesto valdžia ketina parengti konkrečių reorganizacijos veiksmų planą. Jį įgyvendinti norima pradėti jau nuo kitų metų. „Tai prinicipinė ir esminė sisteminė sporto mokyklų reforma, kurios tikslas – sumažinti administracijos darbuotojų ir atlikusius pinigus panaudoti vaikų ugdymui“, – tvirtino Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Atleis administraciją, priims trenerių

Šiuo metu 10-yje Vilniaus miesto savivaldybei priklausančių sporto mokyklų mokosi daugiau nei 5 tūkst. vaikų, dirba per 200  trenerių ir 150 administracijos darbuotojų. Mero pavaduotojas Gintautas Babravičius tikino, jog nuo kitų metų pradėjus reorganizaciją, sumažinus administravimo sąnaudas bus pasiektas 2 mln. Lt ekonominis efektas. „Dabar išlaidos administracijos darbo užmokesčiui siekia 3,5 mln. Lt. Reorganizuojant jos bus sumažintos iki 1,3 mln. Lt“, –  žadėjo mero pavaduotojas. Tačiau paklaustas, ar jau suskaičiuota, kiek teks išleisti pinigų atleidžiamų darbuotojų kompensacijoms, skaičių pasakyti negalėjo.

V.Navickas žadėjo, jog tai bus tik vienkartinės išlaidos, kurios po kiek laiko atsipirks. „Pinigus, kuriuos dabar išleidžiame administracijai, kurios funkcijos dubliuojasi, galėsime naudoti efektyviau: investuoti į sporto mokyklų infrastruktūros ir inventoriaus gerinimą, priimti daugiau trenerių“, –  kalbėjo meras. Vilniaus miesto valdžia užsiminė ir apie galimą nemokamą pirminį (pirmus trejus metus) sportinį parengimą vaikams.

Formuos naują administracijos aparatą

Į klausimą, kaip bus atrenkami darbuotojai į naują bendrą administraciją, miesto valdžia atsakymo neturėjo. „Gali būti, kad bus skelbiami viešieji konkursai, kad bus atrenkami darbuotojai iš tų dabar veikiančių dešimties mokyklų administracijų“, – kalbėjo V.Navickas. G.Babravičius merą papildė sakydamas, jog galbūt ne visos dešimt sporto mokyklų iš karto, nuo sausio 1-osios, bus įtrauktos į naują bendrą administraciją. „Gali būti, jog bus pereinamasis laikotarpis. Galbūt tik kokios penkios mokyklos iš pradžių bus sujungtos, o kitos bus įtrauktos paskui“, – sakė G.Babravičius. 

Kol kas neaišku, kur tiksliai įsikurs naujoji administracija, tačiau atlikusios administracijos patalpos bus arba parduodamos, arba išnuomojamos. 

Mokinio krepšelis – papildomam ugdymui

„Mūsų tikslas   – ne olimpinius čempionus ruošti, bet paskatinti vaikus sportuoti, todėl galvojame ir apie popamokinio ugdymo krepšelį“, – atskleidė G.Babravičius.

Jo tvirtinimu, Vilniaus miesto valdžia nuo kitų mokslo metų pradžios ketina prisidėti prie kai kurių miestų eksperimento ir popamokinei veiklai skirti mokinio krepšelį, kuris paskui vaiką keliautų į įvairias papildomo ugdymo mokyklas. „Mūsų kaimynai estai 200–300 eurų popamokinės veiklos mokinio krepšeliui skiria. Krepšelis sukuria konkurenciją rinkoje. Manome, kad šiuo metu egzistuojančios įstaigos gali teikti daugiau paslaugų, taip pritraukdamos daugiau vaikų“, – mintimis dalijosi G.Babravičius.

Jis taip pat pateikė pavyzdį, kaip prieš keletą metų Gargždų savivaldybė įvedė papildomo ugdymo krepšelį. „Per tris mėnesius sportuojančių vaikų padvigubėjo, nes padaugėjo teikiamų paslaugų. Panašus progresas turėtų būti ir Vilniuje po planuojamo eksperimento“, – žadėjo G.Babravičius. Jo teigimu, lėšų krepšeliui turės skirti Mokslo ir švietimo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius