-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

Vilniaus valdžia svarsto galimybę parduoti savo dangoraižį, o vėliau jį nuomotis

Vilniaus miesto savivaldybė svarsto galimybę parduoti per 74 mln. litų kainavusį savivaldybės pastatą, o vėliau jį nuomotis iš naujų savininkų.
Dabar Vilniuje koncentruota didelė dalis šalies ekonomikos.
Tikimasi, kad Vilniaus savivaldybės dangoraižį galima būtų parduoti už 100 mln. litų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dar nenuspręsta, bet ketinimai tokie yra“, – ketvirtadienį BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas.

V.Milėno teigimu, už parduotą pastatą gautos lėšos būtų skirtos savivaldybės skoloms apmokėti.

„Pasaulyje ir Lietuvoje net ir privačios struktūros pasistato, sakykime, logistikos sandėlį, parduoda jį kokiems nors investiciniams fondams, vėliau nuomojasi, turi pinigų, stato kitą ir tokiu būdu plečia tinklą. Gerai viską turėti savo, bet kai absoliučiai sudėtinga situacija finansinė, tai sprendimų reikia ieškoti ir priiminėti juos“, – tikino savivaldybės administracijos direktorius.

Stiklinį dangoraižį sostinės Konstitucijos pastate Vilniaus valdžia pastatė 2004 metais, pardavusi Gedimino prospekte ir kitose miesto vietose turėtas patalpas.Idėją sostinės skolas padengti pardavus savivaldybės dangoraižį pažangia laiko ir Vilniaus vicemeras liberalcentristas Gintautas Babravičius.

„Senovinis, net pavadinčiau, įsivaizdavimas, kad geriau yra, kada esi pats kokio nors dalyko šeimininkas, tai jis yra šiek tiek atgyvenęs. Savivaldybės funkcija nėra būti nekilnojamojo turto savininku ir eksploatuotoju, savivaldybės funkcija yra teikti paslaugas gyventojams“, – sakė G.Babravičius.

Pasak jo, preliminariais vertinimais, dangoraižį, kuriame įsikūrusi Vilniaus savivaldybė, būtų galima parduoti už 100 mln. litų.

„Orientaciniai įvertinimai rodo, kad galima kalbėti ir apie 100 mln. litų sumas arba artimas jai. Be to, mes dar esame skolingi, neišsipirkę šio pastato, 20 mln. litų likutis dar yra, tad mums tektų mokėti dar“, – teigė sostinės vicemeras.

Už pastato nuomą, G.Babravičiaus teigimu, savivaldybė greičiausiai mokėtų „objektyviausią rinkos kainą“.

„Tačiau neįrodžius, kad tai yra naudinga nedviprasmiškai, taryba sprendimo nepriims“, – tvirtino Liberalų centro sąjungos pirmininkas.

Sprendimą dėl 20 aukštų pastato pardavimo turėtų priimti sostinės miesto taryba.

Pasak Seimo nario ir buvusio Vilniaus mero liberalcentristo Artūro Zuoko, per 74 mln. litų kainavusio pastato pardavimas yra svarstytina alternatyva.

„Kiek aš matau, per pastaruosius metus, iš tikrųjų Vilniaus miesto savivaldybės pradelsti įsiskolinimai yra labai išaugę ir, matyt, Vilniaus miesto taryba ir meras turi ieškoti išradingų išeičių, kaip atsiskaityti su įmonėmis, kurios tiekia paslaugas“, – sakė A.Zuokas.

V.Milėno teigimu, kol taryba nėra apsisprendusi, apie pastato pardavimą kalbėti anksti.

„Ir tai net po tarybos sprendimo dar neaišku, ar bus parduota. Jei atsiras investuotojų, kurie norėtų jį nupirkti už priimtiną kainą, tai tada bus kalbama“, – sakė V.Milėnas.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, šis klausimas gali būti svarstomas lapkričio 4 dienos tarybos posėdyje.

Stiklinį dangoraižį sostinės Konstitucijos pastate Vilniaus valdžia pastatė 2004 metais, pardavusi Gedimino prospekte ir kitose miesto vietose turėtas patalpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius