-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 01

Vilniaus valdžia vėl ketina svarstyti Guggenheimo muziejaus projektą

Vilniaus miesto savivaldybės tarybai rengiantis vėl pradėti svarstyti Ermitažo–Guggenheimo muziejaus projektą, sostinės meras Vilius Navickas antradienį sakė, kad savivaldybė pati finansiškai prisidėti neketina, tačiau investuotojų galėtų pritraukti savivaldybei priklausanti bendrovė „Vilniaus kapitalinė statyba“.
Guggenheimo muziejus
Guggenheimo muziejus / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Daugiafunkcinio kultūros centro, kuriame turėtų įsikurti Jono Meko vizualiųjų menų centras ir Ermitažo–Guggenheimo muziejus, projektas turėtų būti svarstomas trečiadienio tarybos posėdyje.

Pagal projektą, kultūros centro atsiradimą turėtų koordinuoti ir kontroliuoti Ermitažo–Guggenheimo projekto įgyvendinimo darbo grupė, kuriai vadovauja vicemeras liberalcentristas Gintautas Babravičius.

Viešajai įstaigai Jono Meko vizualiųjų menų centrui siūloma pavesti vykdyti projekto užsakovo funkcijas ir vykdyti procedūras, reikalingas projektui įgyvendinti, pritraukiant Europos Sąjungos fondų, valstybės ir privačių asmenų lėšas.

Taip pat ketinama pritarti daugiafunkcio kultūros centro tikslingumo galimybių studijai.
Pagal projektą, sutartį dėl projekto valdymo siūloma pasirašyti su bendrove „Vilniaus kapitalinė statyba“, už projekto valdymą jai ketinama numatyti 3 proc. atliktų statybos ir projektavimo darbų kainos normatyvą, lėšas skiriant tik galutinai patvirtinus projekto finansavimą.

Anot Vilniaus mero konservatoriaus V.Navicko, apie kultūros centro atsiradimą galima bus kalbėti, jei, pritarus šiam klausimui, „Vilniaus kapitalinė statyba“ pritrauks investuotojų. Tuo metu savivaldybė į projektą investuoti neketina.

„Manome, kad “Vilniaus kapitalinė statyba„ kaip miesto vystymo kompanija galėtų ieškoti investuotojų, ieškoti galimybių projektui pritraukti finansavimą. Tai ne politikų darbas, tai yra tiesioginis jų darbas. Mūsų sprendime suformuluota, kad savivaldybė neprisidės finansinėmis lėšomis. Jeigu tokios gal bus rastos projekto valdytojo, apie to projekto eigą, tolesnę realizaciją galima būtų svarstyti“, – antradienį žurnalistams sakė meras.

Šios prieš dvejus metus gimusios idėjos iniciatorius – buvęs parlamentaras ir buvęs Vilniaus meras liberalcentristas Artūras Zuokas.

5 mln. litų kainuojančią galimybių studiją atliko Solomono R.Guggenheimo fondas.
Anksčiau skelbta, kad irakiečių kilmės architektės iš Londono Zahos Hadid suprojektuotas „Hermitage/Guggenheim Vilnius“ muziejus prie Baltojo tilto turėtų iškilti iki 2013 metų. Tuomet teigta, kad muziejaus statybos kainuos apie 260 mln. litų ir atsipirks per 8–9 metus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius