-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 10

„Vilniaus vandenys“: visą informaciją Viešųjų pirkimų tarnybai pateikėme (atnaujinta 11.31 val.)

Bendrovė „Vilniaus vandenys“, reaguodama į penktadienį pasirodžiusius pranešimus, kad dėl informacijos apie jos vykdytų viešųjų pirkimų trūkumą Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą, šeštadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje patikino, kad visą informaciją, kurios reikalavo VPT, pateikė.
Protestuotojai
„Vilniaus vandenys“ / .

„Šiandien dienai mes turime patį faktą. Tik vakar atsisveikinom su Viešųjų pirkimų tarnybos atstovais, kurie pas mus tris dienas vykdė viešųjų pirkimų patikrinimą už 2006, 2007, 2008 metus ir buvo tikrinami visi dokumentai susiję su planavimu, organizavimu ir vidine kontrole. (...) Slėpti mes tikrai neturime ko, viskas buvo pateikta“, – žurnalistams sakė „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimantas Šerkšnas.

Jo teigimu, „Vilniaus vandenys“ VPT pateikė informaciją apie 44 viešuosius pirkimus, vykdytus 2006 metais, apie 38 pirkimus, vykdytus 2007 metais, ir apie 96 pirkimus, vykdytus 2008 metais. „Taip pat jiems buvo pateikti visi viešųjų pirkimų registravimo žurnalai, supaprastintų pirkimų tvarkų aprašai ir savo iniciatyva mes jiems pateikėm nuo 2003 metų „Vilniaus vandenyse“ galiojančias visas viešųjų pirkimų taisykles“, – dėstė R.Šerkšnas.

Jis sakė, kad VPT buvo prašiusi visus duomenis pateikti tam tikra forma. To bendrovė esą negalėjo padaryti, nes visi dokumentai buvo pildomi kitaip. Tačiau, anot R.Šerkšno, informacijos turinys dėl to negalėjo nukentėti.

VPT pareigūnai savo išvadas turėtų pateikti liepos 22 dieną. „Mes dabar norėtume sulaukti VPT išvados ir tada žiūrėsim. Jeigu iš tiesų išvadose bus pasakyta, kad kažkas iš įmonės darbuotojų nusikalto, nusižengė įstatymams, patikėkit, ir aš pats kreipsiuosi į atitinkamus organus“, – sakė naujasis „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Valentinas Miltienis.

Ūkio ministras Dainius Kreivys savo tinklaraštyje rašo, kad „Vilniaus vandenys“ buvo numatę labai aukštą mažos vertės pirkimo, apie kurį neprivaloma skelbti vertę: iki 900 tūkst. litų prekėms ir iki 1,05 mln. litų paslaugoms. „Tai reiškia, jog tokiu būdu bendrovė galėjo neskelbiamų derybų būdu pirkti milijoninės vertės prekes ir paslaugas, ir šiandien apie tai nėra jokių duomenų“, – rašo D.Kreivys.

Tačiau R.Šerkšnas ir V.Miltienis sakė, kad ši riba „Vilniaus vandenyse“ buvo 0,5 mln. litų. „O šiai dienai „Vilniaus vandenyse“ pagal galiojančias viešųjų pirkimų taisykles, patvirtintas valdybos, darbams – iki 500 tūkst. litų, prekėms ir paslaugoms – 100 tūkst. litų“, – aiškino R.Šerkšnas ir pridėjo, kad mažos vertės pirkimo, apie kurį neprivaloma skelbti vertę „Vilniaus vandenyse“ antradienį ketinama sumažinti iki 20 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius