Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

„Vilniaus vandenys“: vanduo vilniečiams gali pabrangti dėl skleidžiamų gandų

„Vilniaus vandenų“ vadovai teigia, kad gandai, sklindantys apie neva neskaidrius šios įmonės viešuosius pirkimus, gali tapti vandens brangimo priežastimi. Taip esą nutiktų, jeigu Europos Sąjunga nutartų, kad Vilnius nesugeba įgyvendinti tokių didelių projekto kaip dumblo apdorojimo gamyklos statybos, ir lieptų grąžintų skirtus daugiau negu 100 mln. Lt.
V.Miltienis sakė, kad vandens kainą norima didinti tam, kad „Vilniaus vandenys“ galėtų įgyvendinti suplanuotas investicijas.
V.Miltienis tvirtina, kad vanduo Vilniuje gali brangti dėl VPT pareiškimų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vilniaus vandenų“ direktorius Valentinas Miltienis tvirtina, kad į viešąją erdvę patenka daug neteisingos ir visuomenę klaidinančios informacijos apie esą vykstančius teisminius tyrimus, susijusius su dumblo perdirbimo gamykla.

Gandais V.Miltienis pavadino kalbas, kad konkursas dėl dumblo apdorojimo įrenginių statybos vyko pažeidžiant įstatymus, o viešiesiems pirkimams bendrovė per 2009–2010 metus išleido apie 205 mln. Lt, o ne milijardą. Apie taip kalbėdamas yra užsiminęs Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas Žydrūnas Plytnikas.

VPT taip pat yra pareiškusi, kad kreipėsi į prokuratūrą ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją  prie Aplinkos ministerijos dėl pažeidimų statant dumblo perdirbimo gamyklą. Tačiau tai, V.Miltienio teigimu, irgi esąs tik gandas – „Vilniaus vandenys“ dėl pradėtų tyrimų jokių pranešimų nėra gavę.

„Gandų skleidimas gali Vilniui kainuoti 105 mln. Lt – tokią sumą dumblo perdirbimo gamyklos statyboms skiria ES. Jei ES pareikalautų lėšas grąžinti, ši suma gultų ant sostinės savivaldybės, o tiksliau – vilniečių pečių“, – pareiškė V.Miltienis.

Dumblo perdirbimo gamykla turėtų pradėti veikti dar šiemet, žadama, kad tada vakarinėje Vilniaus dalyje nebeliks nemalonaus dumblo kvapo. Šio projekto vertė siekia daugiau negu 170 mln. Lt.

V.Miltienio teigimu, neteisinga informacija apie bendrovę į viešąją erdvę ėmė skverbtis tuo metu, kai VPT vadovu tapo Žydrūnas Plytnikas, pavaldus ūkio ministrui Dainiui Kreiviui, o šio patarėju dirba kitados laikinuoju „Vilniaus vadovu“ buvęs Darius Indriūnas, priklausantis TS-LKD partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius