Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

„Vilniaus vartai“ toliau tuštėja

Mados ir interjero salonus uždariusiame „Vilniaus vartų“ komplekse esantis biurų pastatas „Vertas“ irgi pamažu tuštėja. Netrukus iš pastato išsikraustys „Danske“ banko filialas.
„Vilniaus vartai“
„Vilniaus vartai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Išsikraustome, nes nebeapsimoka ten išlaikyti filialo. Nuomos kainos gana aukštos, žmonių mažai. Matyt, nelabai patogi lokacija, prie sankryžų“, – svarstė „Danske“ banko atstovas spaudai Rolandas Kajokas. Jis neatskleidė, kiek bankas mokėdavo už nuomą prestižiniame biurų pastate. „Naujo filialo Vilniuje nekursime, tačiau ir žmonių neatleisime – perkelsime juos į kitus filialus“, – teigė banko atstovas. „Danske“ bankas Gynėjų gatvėje duris užvers gegužės 1-ąją.

Pastato „Vertas“ vadovė Inga Dešukienė su „15min“ kalbėti atsisakė. „Nenoriu nieko komentuoti“, – paklausta apie galimą bankrotą, sakė ji.

Finansų ministerija – dar nuomininkė

Savo internetiniame puslapyje „Vertas“ skelbia turintis 22 nuomininkus, nors informacinė lentelė prie paties biurų pastato nurodo, kad čia įsikūrusių firmų skaičius mažesnis. Tarp nuomininkų vis dar yra ir Finansų ministerija, patalpas nuomojanti savo Veiksmų valdymo bei ES sanglaudos politikos ir struktūrinės paramos koordinavimo departamentams.

„Ten labai komplikuota sutartis. Jau esame paprašę ją nutraukti, tačiau nuomotojai buvo sutartyje įrašę sąlygą, kad apie sutarties nutraukimą juos turime įspėti labai iš anksto. Dėl to kol kas sutartis tebegalioja“, – aiškino Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vytautas Lenkutis.

Anot jo, nuomos sutartis su patalpas „Verto“ pastate nuomojančia bendrove „BPT Optika Retail“ galioja nuo 2007 m. Finansų ministerija, pasikeitus rinkos sąlygoms, pernai vasarą bandė derėtis dėl palankesnių sąlygų, tačiau derybų metu to nepasiekta. Šiemet balandžio 7 d. ministerija paskelbė naujų patalpų nuomos konkursą. Per porą mėnesių paaiškėjus jo rezultatams, sutartis su dabartiniais nuomotojais bendrove „BPT Optika Retail“ bus nutraukta sutartyje numatytomis sąlygomis.

V.Lenkutis nedrįso prognozuoti, kada ministerijos departamentai persikels į kitas patalpas. Jis neatskleidė nei dabartinių patalpų nuomos kainos, nei nuomojamo ploto, nes tai daryti esą draudžia nuomos sutartyje numatytas punktas dėl konfidencialumo.
 

Visiškai nelaidoja

„Netikiu, kad visas kompleksas bankrutuos ir ateis antstoliai iškraustyti. Tačiau padėtis sunki“, – sakė nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis, paklaustas apie komplekso „Vilniaus vartai“ ateitį.

Jo teigimu, ypač sunku parduotuvėms. „Prekybos centras turi didžiausią vertę tada, kai jis yra užpildytas. Tada viena parduotuvė traukia kitą. Šiuo metu situacija „Vilniaus vartuose“ kitokia“, – teigė nekilnojamojo turto vertintojas.

S.Vagonis paneigė, kad ta pati taisyklė galioja ir biurams. „Biurams turbūt nesvarbu, kad šalia nėra kaimynų. Tiesiog dėl to, kad išsikraustė garsių firminių vardų parduotuvės, krinta komplekso prestižas“, – mano pašnekovas.

Paklaustas, kaip tai paveiks nuomos kainas, S.Vagonis teigė, kad tai priklausys nuo nuomotojų sprendimų. „Šios patalpos nėra viešai nuomojamos, todėl negalėčiau komentuoti jų kainų. Tačiau žiūrint bendrai, jeigu patalpas bus norima išnuomoti kuo greičiau, kaina gali kristi gana žemai“, – svarstė S.Vagonis.

„15min“ pasidomėjo ir aptiko tik vieną viešai nuomojamą plotą „Vilniaus vartų“ komplekse, kurį siūlo bendrovė „Nuomos biuras“. 65 kv.m biuro patalpas siūloma nuomotis už 2 100 Lt per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius