Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 07

Kyšio ėmimu įtariamas Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius pareigų neina, bet apie jo pasitraukimą iš pareigų niekas net neužsimena

Vilniaus socialdemokratams laikinai vadovaus Rimantas Vaitkus, pakeitęs kyšio ėmimu kaltinamą Romą Adomavičių. Šį politiką teismas nušalino nuo Vilniaus vicemero bei tarybos nario pareigų. Tačiau savivaldybėje nevyksta jokių diskusijų, kad jį kas nors galėtų pakeisti bent jau mero pavaduotojo poste.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba spalio pradžioje pareiškė R.Adomavičiui įtarimus paėmus 40 tūkst. Lt kyšį  už poveikio „Vilniaus vandenų“ viešajam pirkimui darymą. Pats R.Adomavičius tai neigė, tvirtindamas, kad pinigai buvo jo paties. Esą tai buvo lėšos, skirtos sumokėti už rinkimų lankstinukus.

Vis dėlto teismas spalio pabaigoje R.Adomavičių dviem mėnesiams nušalino nuo vicemero ir tarybos nario pareigų. Sostinės meras Artūras Zuokas, paklaustas, ar nereikėtų keisti vicemero kitu socialdemokratų frakcijos nariu, teigė, kad spręsti turėtų frakcija.

„Mes lauktume pirmiausia pačių socialdemokratų sprendimo, jie turėtų priimti sprendimą dėl deleguoto vicemero“, – sakė A.Zuokas.

Tačiau meras neneigė, jog vieno vicemero nebuvimas šiek tiek apsunkina savivaldybės darbą. „R.Adomavičius buvo tas vicemeras, kuris kuravo svarbias miestui sritis ir daug dirbo. Jis spręsdavo daug klausimų. Šiandien mes jo darbo krūvį esame padalinę kitiems atsakingiems pareigūnams – departamentų vadovams, administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams“, – sakė A.Zuokas.

Socialdemokratų frakcijos vadovas Vytautas Milėnas pareiškė, kad klausimai apie R.Adomavičiaus ateitį vicemero kėdėje neturėtų būti skirti jam. Esą jis nieko nežinąs. „R.Adomavičius yra nušalintas ir jo nėra. Teismo sprendimas yra gerbtinas ir kol nėra kitų, taip ir bus. Viskas numatyta įstatymuose, jokios saviveiklos čia negali būti“, – kalbėjo V.Milėnas.

Frakcijos vadovas tvirtino, kad kol nėra galutinio teismo sprendimo, turi būti remiamasi dabar galiojančiu, kuris R.Adomavičių nušalino dviem mėnesiams. „Jeigu tai būtų galutinis sprendimas, būtų vienas kelias, bet jis nušalintas tik laikinai. Teisėsauga turės priimti ir galutinį sprendimą“, – aiškino V.Milėnas, tvirtindamas, kad su R.Adomavičiumi apie galimą jo pasitraukimą nesikalbėjęs.

Vilniaus tarybos opozicijoje esantys konservatoriai prieš kelias savaites bandė registruoti interpeliacijos tekstą vicemerui, tačiau jiems nepavyko surinkti pakankamai parašų. Šią idėją palaikė tik 14 tarybos narių, o reikėtų 17. Interpeliacijos nepalaikė net ir opozicijoje esantys „tvarkiečiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius