Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 04

Vilniaus „Žalgirio“ stadionui sušvito viltis atgimti: savivaldybė pirks IV UEFA kategorijos stadioną

Vilniaus savivaldybė apsisprendė pirkti IV UEFA kategorijos stadioną. Tikimasi, kad stadionas bus pastatytas per dvejus metus, o jame bus ne mažiau nei 10 tūkst. vietų. Tokiu būdu esą šis stadionas nekonkuruos su Nacionaliniu stadionu, kurį tikimasi pabaigti po 2014 metų.
Vilniečiai savo aikštėje iškovojo pergalę.
„Žalgirio“ stadionas gali atgimti po dvejų metų. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Turint aukščiausios kategorijos šiuolaikišką futbolo stadioną, Vilnius turės galimybę organizuoti Lietuvos nacionalinės rinktinės futbolo rungtynes, bus sudarytos sąlygos sostinės futbolo komandų treniruotėms.

Tokiam objektui numatytos kelios vietos sostinėje, tačiau realiausia, kad toks stadionas atsirastų „Žalgirio“ stadiono vietoje.

Šiuo metu miestas neturi nei vieno stadiono, kuris atitiktų IV kategorijos UEFA standartus. Numatyta, kad vieno žiūrovo vietos stadione kaina neturi viršyti 2500 eurų, išsimokėjimo už stadioną terminas – 10 ir daugiau metų. Planuojama, kad pirkimo procedūros prasidės jau šį rudenį.

Pagal UEFA ketvirtosios kategorijos reikalavimus, stadionas turi talpinti mažiausiai 10 000 žiūrovų, turėti 500 atskirų vietų svarbiems svečiams. Taip pat stadione turi būti įrengta 75 darbo vietos žurnalistams bei 75 vietų skaičiaus spaudos konferencijų salė, 25 vietos komentatoriams, 2 televizijos studijos, vietos 25 fotografams ir 4 kameroms. Futbolo aikštės matmenys turi būti 105 m ilgio ir 68 m pločio.

Nuspręsta, kad pasibaigus deryboms dėl stadiono pirkimo taryba vėl nagrinės ir tvirtins galutinę sutartį.

Į tarybos narių pastabas, kad galbūt savivaldybė galėtų gauti Europos Sąjungos lėšų ir pati statyti stadioną, meras Artūras Zuokas atsakė, kad tokių galimybių nėra, kadangi paraiškų teikimo laikas baigiasi. Vis dėlto taryba pritarė šiam klausimui ir bus pradėtos stadiono pirkimo konkurso procedūros.

Stadionas turėtų atsirasti ant prekybinių patalpų pirmojo aukšto. Prekybos centrą statytų ir eksploatuotų teritorijos savininkai. Sklypas, kur yra ne tik „Žalgirio“ stadionas, bet ir Koncertų ir sporto rūmai, neveikiantis baseinas ir daugiau statinių, priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius