Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

Vilniečiai be jungties su Vilniumi: kelią iki viaduko nutiesė, bet už jo – kelių šimtų metrų dykynė

Kitapus Vilniaus vakarinio aplinkkelio Helsinkio gatvėje gyvenantys vilniečiai praėjusią žiemą skundėsi, kad kasdien važiuoti tenka apledėjusiu, duobėtu keliu. Jie pirštu baksnojo į šalia esantį viaduką, kuris leistų greitai pasiekti Talino gatvę, tačiau viaduko prieigose nebuvo kelių. Dabar iš vienos pusės kelias jau yra, o iš kitos pusės, nors savivaldybė ir žadėjo kitaip, vis dar užtvaras ir laukas.
Viaduko Helsinkio gatvėje prieigos
Viaduko Helsinkio gatvėje prieigos / 15min skaitytojo Manto nuotr.

Kaip 15min jau rašė, sostinės pariby gyvenantys žmonės jaučiasi lyg užriby: turi viaduką link Justiniškių, bet jis uždarytas, o Helsinkio gatvė, kuria tenka važinėti į kitą pusę, tokia duobėta, kad ne visi ryžtasi ją įveikti.

Taip gyventojai skundėsi pernai žiemos pabaigoje, neapsikentę kasdienių išbandymų.

Plačiau skaitykite čia: Gyvenimas ties dviejų savivaldybių riba: kelias lyg ledo arena, viadukas – be galimybės pravažiuoti.

Tuo metu nei iš vienos pusės prie viaduko dar nebuvo privažiavimo – juo naudotis galėjai nebent pėsčiomis ar dviračiu, nors šaligatvių ar dviračių takų čia irgi nebuvo.

Vakarinėje dalyje kelias beveik baigtas

Dabar, kaip sako Helsinkio gatvėje gyvenantis Mantas B., situacija kiek kitokia, bet vis dar neišspręsta.

„Vakarinė viaduko pusė jau netrukus bus visiškai paruošta automobilių eismui – už jos jungtį atsakingas yra šalia esančio daugiabučių kvartalo vystytojas. Per kelerius metus vystytojas parengė jungties su viaduku projektą, supylė didelį pylimą, išasfaltavo kelių šimtų metrų gatvės atkarpą, atsirado šaligatviai, netrukus atsiras apšvietimas, viršutinis asfalto sluoksnis ant kelio.

Tuo tarpu už rytinę viaduko jungtį su Talino gatve atsakinga yra Vilniaus miesto savivaldybė, kuri per tą laiką nepadarė nieko, net nesugebėjo iš savo sklypo pašalinti viaduką blokuojančio kelio užtvaro“, – skundėsi gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius