-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

Vilniečiai yra vieni iš laimingiausių gyventojų Europoje

„Eurobarometro“ kas trejus metus vykdomas tyrimas parodė, kad vilniečiai yra vieni iš labiausiai vertinančių savo gyvenimo kokybę Europoje. Europos Komisijos užsakytoje apklausoje, kurios duomenys paskelbti šių metų vasario mėnesį, buvo apklausta 40 tūkst. žmonių 79 Europos miestuose.
Vilniečiai Kudrikos aikštėje giedojo Lietuvos himną.
Vilniečiai Kudrikos aikštėje

Mūsų tikslas – kad iki kadencijos pabaigos čia gyventų milijonas laimingų vilniečių, – R.Šimašius.

Respondentų buvo klausiama, kaip jie vertina savo gyvenimo kokybę, miesto saugumą, švarą, draugišką užsieniečiams aplinką ir t. t. Tarp visų 79 miestų, įtrauktų į tyrimą, Vilniaus, Oslo, Ciuricho, Aalborgo, ir Belfasto miestų gyventojai yra geriausiai savo mieste gyvenimo kokybę vertinantys žmonės.

„Net 98 proc. vilniečių atsakė, kad jie yra patenkinti gyvenimu sostinėje. Toks yra mano tikslas – kad Vilnius būtų laimingų žmonių miestas. Šiuo metu Vilnius yra vienintelis miestas Lietuvoje, kurio gyventojų skaičius nuolat auga. Mūsų tikslas – kad iki kadencijos pabaigos čia gyventų milijonas laimingų vilniečių“, – džiaugėsi apklausos rezultatais Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Remigijus Šimašius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Remigijus Šimašius

2015 metų „Eurobarometro“ atliktas gyvenimo kokybės tyrimas parodė, kad Vilnius daugelyje sričių buvo vienas iš sparčiausiai besivystančių miestų, nes gyventojų pasitenkinimas nuo 2012 metų sostinėje labai augo.

Apklausa parodė, kad gyvenimo kokybę mieste labai lemia saugumo jausmas.


Apklausa parodė, kad gyvenimo kokybę mieste labai lemia saugumo jausmas, t.y. pasitenkinimas gyvenimu tam tikrame mieste labai priklauso nuo to, ar gyventojai jaučiasi saugūs savo namų aplinkoje, kaimynystėje ir apskritai visame mieste.

Palyginti su 2012 metų atlikta apklausa, 2015 metų tyrimas parodė, kad per trejus metus saugumo lygis kai kuriuose Europos miestuose labai pakilo – Vilnius nurodomas kaip vienas iš miestų, kuriuose situacija pasikeitė labiausiai: 80 proc. apklaustųjų sakė jaučiantys visiškai saugūs Vilniuje, o tai yra net 17 proc. daugiau nei 2012 metų duomenimis.

Nuomonės apie miesto švarą  labai svyruoja tarp Europos miestų. Palyginti su 2012 metais, keletas miestų parodė padidėjusį pasitenkinimą dėl švaros mieste. Didžiausias padidėjimas – Vilniuje (78%, +17), taip pat Taline (76%, +16), Ostravoje (59%, 15) ir Miškolce (49%, +15 ).

Dar viena sritis, kurioje Vilnius nurungė kitus Europos miestus – pasitenkinimas namų ūkio finansine padėtimi.

Dar viena sritis, kurioje Vilnius nurungė kitus Europos miestus – pasitenkinimas namų ūkio finansine padėtimi. Pasirodo, kad Vilniuje pasitenkinimas šia sritimi augo labiusiai – net 16 proc. daugiau, nei 2012 metais.

Labiausiai padidėjęs pasitenkinimas miesto gatvių ir pastatų būkle matomas Ženevoje (86%, +11) ir Vilniuje (59%, +10).

Tyrimas parodė, kad vilniečiai yra antroje vietoje pagal mažmeninių parduotuvių savo miestuose prieinamumą. Net 95 proc. Vilniuje apklaustųjų mano, kad parduotuvės jų mieste yra išdėstytos labai funkcionaliai ir yra lengvai pasiekiamos.



Pasirodo, kad  vilniečiai ir daug labiau pradėjo pasitikėti žmonėmis, gyvenančiais šalia jų. Labiausiai pasitikėjimas augo tokiuose miestuose kaip Londonas (69%, +14), Vilnius (66%, +14), Atėnai (34%, +14) ir Glazgas (85%, +11).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius