Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 27

Vilniečiai zujo Provanso mugėje

Turgų gausa sostinėje jau nieko nebestebina, tačiau savaitgalį vilniečių dėmesį traukė Rotušės aikštėje vykusi Provanso mugė ir paskutinį sekmadienį po atviru dangumi veikęs Blusų turgus.
Nathalie Lopes džiaugėsi, kad atsivežė daugiau savo rankų darbo papuošalų, ir jai nereikėjo prekybos nutraukti pirmąją Provanso gaminių mugės dieną.
Nathalie Lopes džiaugėsi, kad atsivežė daugiau savo rankų darbo papuošalų, ir jai nereikėjo prekybos nutraukti pirmąją Provanso gaminių mugės dieną. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rotušės aikštėje didžiulėje palapinėje savo prekes siūlė iš Prancūzijos atvykę amatininkai. Stikliniai suvenyrai, mediniai įrankiai, įvairiausi papuošalai, levandų gaminiai ir saldumynai gundė vilniečius patuštinti pinigines. Dar penktadienį kai kurie prekybininkai išpardavė viską, ką buvo atsigabenę. „Esame labai nustebinti lietuvių aktyvumo. Tikrai nesitikėjome sulaukti tokio dėmesio. Mes turėjome atsivežę daugiau papuošalų, tad galėjome prekiauti visas dienas, tačiau kai kurie kolegos buvo priversti nutraukti prekybą anksčiau“, – pasakojo savo rankų darbo papuošalais prekiaujanti Nathalie Lopes.

„Provanso dienų“ organizatorė Rasa Misevičiūtė, jau kurį laiką gyvenanti pietų Prancūzijoje, tikino, jog mugė pranoko visus lūkesčius. „Pirkėjai išpirko viską net nesiderėdami. Matosi, kad žmonės yra ištroškę specifinių prekių, pavyzdžiui, levandų gaminių“, – kalbėjo R.Misevičiūtė. Paklausta, ar ketina dar kartą organizuoti panašią mugę, moteris atskleidė, jog jau pradėjo derėtis su kai kuriais prekybininkais, kurie mielai į Lietuvą atvyktų dar kartą. „Jei tik Vilnius mus priims, mielai atvažiuosime ir po metų“, – žadėjo R.Misevičiūtė.

Nors pačią Provanso mugės idėją lankytojai vertino teigiamai, kai kuriuos atbaidė nemažos kainos. „Smalsu pasižiūrėti, tačiau nieko čia nepirkčiau. Visų pirma, nieko itin įdomaus, o antra – kainos per didelės. Suprantu, kad kokybė gera, bet...“, – sakė po turgų sekmadienį vaikščiojusi vilnietė Renata Stankevičienė. „Galėtų dažniau būti tokių turgelių, pristatančių įvairius regionus. Labai gailiuosi, kad atėjau tik paskutinę dieną, nes neberadau, ko norėjau – originalių kosmetikos priemonių“, – sakė aikštėje pakalbinta Jolanta Palaimienė.

Kraustysis po stogu

Paskutinį kartą vakar Vilniaus mokytojų namų kiemelyje veikė Blusų turgus. Vasarą sulaukę didelio dėmesio, organizatoriai planuoja artimiausiu metu perkelti blusų turgų po stogu. „Kitą sekmadienį turgaus tikrai nebus. Gavome įvairiausių pasiūlymų, kur galėtume persikelti žiemą, tai dabar juos apsvarstysime ir nuspręsime“, – teigė viena Blusų turgaus organizatorių Ignė Aleksandravičiūtė. Tačiau mergina prisipažino, jog ne visur durys atviros. „Labai norėtume „blusturgį“ perkelti į kino teatrą „Lietuva“, tačiau dėl visų teismų procesų vargu ar kas norės mus įsileisti“, – svarstė pašnekovė.

I.Aleksandravičiūtė sakė, kad tikslesnės informacijos kada ir kur persikels Blusų turgus, jo gerbėjai turėtų ieškoti internetiniame tinklalapyje blusuturgus.wordpress.com.

Savaitgalį vilniečiai taip pat galėjo apsilankyti tradiciniu tampančiame „Sekmadienio turgelyje“ Gedimino prospekte bei antrą savaitgalį iš eilės Tymo turguje veikiančioje Ekologiškų gėrybių rudens mugėje. Pastaroji veiks dar ir kitą savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius