Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 09

Vilniečiams dėl pažeidimų skųstis teks kitu telefonu

Vilniaus miesto savivaldybė atsisakė trumpojo telefono numerio 1648, kuriuo paskambinę vilniečiai galėjo pasiskųsti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams dėl netvarkos mieste. Esą šis telefono numeris buvęs nepopuliarus, todėl paliekamas tik vienas numeris 219 7948.
Šauktis Viešosios tvarkos skyriaus pagalbos šauktis teks kitu telefonu.
Šauktis Viešosios tvarkos skyriaus pagalbos šauktis teks kitu telefonu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniečiai, įpratę dėl viešosios tvarkos trikdymo – ne vietoje besikaupiančių šiukšlių, geriamo alkoholio ar vežiojamų agresyvių gyvūnų, skųstis savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, turėtų įsiminti ilgesnį telefono numerį, kadangi trumpasis jau nebeveikia.

Anot Vilniaus tarybos narės, E-miesto darbo grupės vadovės Indrės Jakaitytės, trumpasis numeris 1648 nebuvo populiarus, todėl savivaldybė nusprendė, kad nėra tikslinga palikti tą numerį, kai paraleliai veikia 219 7948, kuriuo dažniausiai ir skambina vilniečiai.

Kitąmet skambinimo tvarka dar kartą keisis. „Vilniaus miesto savivaldybė planuoja pereiti prie vieno bendro numerio, kuriuo vilniečiai galės skambinti viešosios tvarkos, interesantų aptarnavimo skyriaus darbuotojams, užregistruoti miesto problemas. Planuojama, kad bendru telefono numeriu vilniečiai į savivaldybę galės skambinti visą parą“, – sakė I.Jakaitytė.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ne kartą yra užsiminę, kad jų darbas būtų daug efektyvesnis, jeigu būtų priimta dirbti daugiau žmonių, kurie budėtų visą parą. Ypač gyventojai piktinasi, kad Viešosios tvarkos pareigūnų negalima prisišaukti paryčiais vasarą, kai kyla problemų dėl kavinėse, baruose keliamo triukšmo.

Šiuo metu Viešosios tvarkos skyrius ilgiausiai dirba savaitgaliais: penktadieniais – nuo 6 val., o šeštadieniais – nuo 8 val. iki 2 val. nakties.

Gyventojai šio skyriaus darbuotojams gali skųsti dėl tvarkymosi ir švaros, gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimų, alkoholio vartojimo viešose vietose, automobilių stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose ir kitų pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius